Comments ( 2 )

  • Huub Beckers Maastricht

    Het is heerlijk om even een bankje langs de kronkelende Maas te pakken of op een van de dijken rondom Itteren. Een leuke wandeling door dit Maasdorp met verassende paadjes

  • Rudi

    Het is heerlijk om ’s ochtends in de vrieskou aan de Maas te staan en vervolgens over de grasdijken te struinen. Dit noemen ze nou een frisse neus halen. Langs het Julianakanaal volgt nog meer waterkant. Via de brug Itteren het kanaal over en aan de overkant weer terug langs de waterweg. Verderop komen we een vertrouwde rivier tegen. Het is een aparte gewaarwording om de Geul onder het Julianakanaal door te zien stromen. Nog een stukje grindweg en dan komen we aan een schilderachtig paadje langs de Geul dat we bij deze tot het hoogtepunt van de route zouden willen kronen. Een objectieve keuze, toegegeven, smaken kunnen verschillen. Kasteel Meerssenhoven zou een alternatief kunnen zijn en is zeker ook het vermelden en bewonderen waard. Terug via de brug Itteren het kanaal over. Er volgen nog een fijne doortocht langs een fraaie recreatie- en visvijver en enkele verrassende paadjes tussen weilanden en hagen. Een rustige open en vlakke wandeling met voldoende te zien onderweg, uitermate geschikt om lekker uit te waaien.

Leave a Comment