1356. Ubachsberg

Comments ( 3 )

 • Antoinette

  Een echte Limburgse wandeling: prachtig en heuvelachtig.
  Geweldig mooie uitzichten na de diverse klimmetjes.
  Ook nog een schaapsherder gezien met zijn kudde, echt leuk.
  Leuke wandeling en doordat hij niet zo lang is, valt het qua inspanning / uitputting ook aardig mee

 • Rudi

  Op deze zonnige zondag waar het zonnetje een aangename warmte verspreidt, is het toch uitwaaien geblazen op de open vlakte. Wandelen op het dak van de wereld? Is misschien wat overdreven maar vanop het plateau van Ubachsberg heb je wel een erg fraai zicht op de omgeving. Heerlen spreidt zich voor je voeten uit en snowworld Landgraaf doemt in je blikveld op. Vooraleer het mooie graspad over de Kunderberg in te slaan, passeer je eerst nog het industrieel monument kalkoven Daelweg. Wie al eens de snelweg A76 richting Aken neemt, is dit monument voorbij knooppunt Kunderberg vast al eens opgevallen. Het knooppunt laten we voor wat het is vandaag, de Kunderberg gaan we wel over. Leuke holle wegen door bosstroken en soms ietwat verwilderde graspaden glijden onder de wandelschoenen door. Het smalle paadje voorbij het klaphek in punt 4 is een waar pareltje met een spectaculair uitzicht. Dit korte rondje rondom Ubachsberg zet nog maar eens het landschap van de Zuid-Limburgse heuvels in de verf.

 • harry

  een prachtig rondje in het land van kalk, vooral over de Kunderberg, die begraasd wordt door een kudde suffolkschapen. Vandaag zonnig en fris met mooie, heldere panorama’s. Bij hogere temperaturen is dit bovendien een vlinderparadijs.

Leave a Comment