1366. Walem – Schin op Geul

Comments ( 2 )

  • Robert Blom

    Amper 24 uur nadat de dooi inzet weet je weer dat je in Nederland woont is het overal weer volop pratsj en komt de regen weer veelvuldig uit de lucht Desondanks heerlijk gewandeld. Stijgen en dalen met inderdaad mooie panoramisch vergezichten. Bij de Kluis de kruisweg nog nagelopen en vervolgens volop genietend terug naar vertrekpunt. Route prima beschreven.

  • Rudi

    Schilderachtige route met een prachtig vertrekpunt, op die manier kun je met de deur in huis vallen om deze wandeling kort en bondig te beschrijven. Bos- en trappenpaden, holle wegen, de Geul, het Miljoenenlijntje, ze zitten allemaal vervat in dit rondje Schin op Geul en omgeving. Starten aan de Kluis die aanvankelijk ongemoeid wordt gelaten en op pad voor een soms pittige en bij momenten glibberige tocht die de verwachtingen ruimschoots inlost. Dalen door het bos richting de Geul. Het pad in punt 2 is vanwege de waternoodsramp nog steeds afgesloten, de beschreven omleiding blijft dus actueel. Dit extraatje brengt de wandelaar wel langs kasteel Schaloen. Kijk onderweg ook eens achterom mensen. Je zit in Zuid-Limburg, het panorama roept bij momenten vakantiegevoelens op. Saai wordt deze route nooit. Toch maakt het einde hem, naar ondergetekende zijn smaak, bijzonder. Het panoramische pad langs de Daölkesberg en dan … de laatste lijn … de klim naar de Kluis en zijn kruisweg. Ondanks dat we niet religieus zijn ingesteld, is dit een magische en rustgevende plek. Een plek waar bovendien het vijfsterrenlandschap van Zuid-Limburg aan je voeten ligt.

Leave a Comment