Comments ( 3 )

  • Erwin Geelen

    Wie denkt dat er in de omgeving van Luik weinig wandelplezier te beleven valt, komt hier bedrogen uit. Deze wandeling biedt – naar mijn bescheiden mening – meer dan voldoende wandelplezier voor de getrainde wandelaar. Tijdens de vele beklimmingen voel je je benen branden, het uitzicht op de rotsen maakt deze inspanning de moeite waard! Rij gerust dus eens naar Tilff, want deze omgeving verrast je in al haar aspecten.

  • Frenk

    Zondag 19 maart hebben wij deze wandeling gelopen. Wat het wandelplezier van ons al snel doet bederven is het vele zwerfafval wat je bijna overal in bos en langs paden tegenkomt in deze streek, zelfs de Ourthe ligt er vol mee. In de regio Luik en Verviers is dit veelvuldig het geval in de overigens mooie natuur. Als je boven op de rots staat, kijk eens naar beneden, je weet niet wat je ziet ! Vraag me af of dit ooit nog goed gaat komen bij die Walen. De klimmetjes zijn verder goed te doen in deze wandeling en zeker de laatste 5 a 6 km van de wandeling zijn de moeite waard.

  • Rudi

    ’s Ochtends in alle vroegte aan de Ourthe gearriveerd en klaar om te klauteren. We hebben een afspraak met de Roche du Bout du Monde. Deze keer geen vluchtige blik vanop de snelweg. Nee, vandaag staan we er bovenop. De autobaan is nooit ver weg. Dit mag ook letterlijk worden genomen want enkele keren wandel je zelfs pal naast de vangrail. Het geraas laat zich ook in de bossen goed gelden. Storend? Voor de één waarschijnlijk wel. Bekijk het ook eens van de andere kant. Je klimt naar een markant herkenningspunt zichtbaar vanop de snelweg. Misschien is het dan ook niet zo gek te bedenken dat het gebulder van de E25 er bij deze route gewoon bijhoort? En het uitzicht op de rots is fenomenaal. Een schitterende plek om even te blijven hangen. Neem dit aub niet letterlijk. Wie denkt dat er na het rondje Roche du Bout du Monde niets meer op zijn pad komt, is eraan voor de moeite. Er passeren nog drie kastelen de revue. Verder wandel je vanuit Tilff een fraai stukje langs de Ourthe. Neem bij één van de inhammetjes even de moeite om rustig dichter bij het heldere water te komen, de vissen komen zo langs gezwommen. En ja, ook in het tweede gedeelte blijft het (soms best pittig) op en neer gaan. Het hoort allemaal bij de charme en de schoonheid van deze streek. Erg leuke route, sommige paden wekken de indruk dat er haast nooit iemand komt. Nog even nagenieten op een bankje aan de Ourthe alvorens terug de auto in te stappen.

Leave a Comment