1393. Argenteau

Comments ( 4 )

 • Luud Moors

  Prachtige Waalse wandeling met als toetje de industriele cultuurhistorie in Cheratte

 • Johan Paquay

  Het begin van de wandeling is mooi. Een steile klim en daarna een mooie passage in de flank van de berg palend aan de autosnelweg; Wat volgt echter is een kilometerlange tocht door woonwijken en paden waarvan de bermen bezaaid zijn met zwerfvuil en hondenuitwerpselen. Ook de oevers van het kolendok zijn zwaar vervuild en de verpauperde mijncité maakt ons beiden een beetje depri! Te vermelden is de passage aan de belle fleur en de laatste kilometer naar de parking.
  Maar al bij al hebben wij wel een leuke dag gehad 🙂

  Johan

 • Jos Meertens

  Reactie op Johan:
  Toevallig hebben wij ook deze week deze aparte route gelopen. Wat Johan niet begrijpt is de Waalse omgeving met oude huizen, arme bewoners met een mijnverleden. De prachtige terugweg door het bos en langs de vijvers noemt hij niet. Ook de oude haven waar steenkool werd verscheept heeft hij schijnbaar gemist en de mijnschacht is bijzonder omdat ze in Limburg allemaal verwijderd zijn. Wij hebben genoten van deze wandeling want hier kom je normaal nooit! Wij lopen trouwens alle routes rond Luik, dan zie je het verschil van de Walen met onze wereld. Ga zo door Jos!

 • Annie

  Bijzondere wandeling. Zo vlakbij de grens, zo anders, zo Waals

Leave a Comment