1401. Luik – Jupille-sur-Meusse

Comments ( 4 )

 • Jos Meertens

  Gisteren deze verrassende wandeling gelopen met best wel klimwerk. Nooit geweten dat je hier kon wandelen. Mooi kasteeltje gezien en een geweldig uitzicht op de Maas. op naar de volgende!

 • Rudi

  Wie aan de stad Luik denkt, legt waarschijnlijk niet meteen de associatie met groen en natuur. Deze route bewijst nochtans dat er rondom de Vurige Stede wandelpareltjes te vinden zijn. Het is meteen raak. De auto geparkeerd ben je onmiddelijk via een toch wel avontuurlijk paadje aan het afdalen met een ronduit schitterend panorama. Noem het een aperitiefje, zo je wil. Er staat dan ook heel wat op het programma vandaag. Doortochten door fraaie bossen, weidse vergezichten, het Chateau de Fayenbois en we mogen zeker niet de toch wel opmerkelijke ruïne vergeten te vermelden. Vergis je niet! Je moet er wel wat voor over hebben. Er valt heel wat te klimmen en af te dalen tijdens deze mooie tocht. Na regenval kan dit gepaard gaan met het betere glibber- en glijwerk. Voor wie wel van wat hoogteverschil houdt, wacht er op het einde een flinke uitsmijter. Heb je tegen dan de tong echter al op de knieën hangen, weet dat er een flinke scheut venijn in de staart zit. Jos noemt het in punt 7 een “straffe kuitenbuiter”. Dat is het ook. Het is een langgerekte klim en de trapjes in het pad maken het er niet luchtiger op. Maar eens boven loont het zeker. Want daar is ze dan! Luik toont zich in zijn volle glorie. De vermoeide wandelaar on top of the world met de stad aan zijn voeten. Een mooie manier om deze verrassende en bijzondere route af te sluiten.

  • Jacques Theunissen

   Rudi, mooi geschreven, gehele waarheid. De 9 km voelen aan alsof het er dertien waren.

 • John Melick

  Vandaag deze prachtige, gevarieerde en verrassende hoog/laag wandeling samen met grote Paul belopen onder een flauw zonnetje. Deze tocht van “maar” 9 km is niet voor watjes! Rudi heeft dit in een vorige commentaar al goed verwoord. Bij punt 6, vlak voor de ruine, wordt enige inventiviteit gevraagd door enkele omgevallen bomen. Een TOP-wandeling.

Leave a Comment