1402. Luik – Retinne

Comments ( 2 )

 • Rudi

  Pittig? Zeer zeker! Prachtig? Eveneens! Dit oude mijngebied nodigt de avonturier in u uit om hier een kijkje te komen nemen. Ontdek smalle paadjes die, als de Wandelgids je er niet op zou wijzen, aan het oog onttrokken zouden blijven. Ze nemen je mee naar mooie stukjes groen. Het is sowieso een boeiende streek, waar je de natuur het ziet overnemen van oude industrie. Aan kuitenbijters geen gebrek maar je krijgt er heel wat voor terug. Alleen al de terril de Quatre Jean is de moeite waard. In de weilanden mag je vrij ademhalen om vervolgens als afsluiter nog een stukje mijnverleden te ontdekken. Oh ja, in punt 7 geeft Jos de waaghalzen onder ons nog een tip. Zeker doen! Het is handen- en voetenwerk gecombineerd met glijwerk op de losse steentjes. Eenmaal boven ben je even king of the world. Kortom, prachtige route met steile ups en downs die soms nogal gedurfd zijn. Een aanrader!

 • Guus Knops

  Vandaag ook de wandeling gedaan echt de moeite waard alles zeer goed beschreven en duidelijk
  Ik heb alleen een kleine opmerking na nr.7 de beklimming voor waaghalzen ook gedaan , maar als je dan boven bent wwet je niet hoe het veder moet , of je moet de zelfde steile heling weer omlaag
  Maar als je boven bent kan je ook het 2 de pad rechts weer omlaag dan kom je aan de 4 sprong uit
  Alles bij alles toch heerlijk genoten vandaag

Leave a Comment