Comments ( 2 )

  • Hans Dijcks

    prachtige route, nog nooit zoveel daslook bij elkaar gezien. Kerk van Abdij was dicht maar kerkhof was zeer indukwekkend. Bij terugkomst in Prayon zie je nog veel sporen van de verwoestende overstroming van vorig jaar.

  • Rudi

    Parkeren bij het voetbalstadion van Trooz, even om dit sportveld heenlopen en dan weet een mens meteen wat hem hier te wachten staat. Steil bergopwaarts en op een spreekwoordelijke zucht sta je een flink pak hoger. De toon is gezet en het zal niet de laatste keer zijn dat er vandaag flink in de kuiten gebeten wordt. Voeg hier het door de ochtendzon in een goudgele gloed gezette landschap aan toe, dan hoeft het verder geen betoog dat het puur genieten wordt. Dwars door weilanden, kronkelige rotsachtige (bos)paden met boomwortels? U vraagt, wij draaien! En gedurende heel de route wordt de wandelaar vergezeld door een oorverdovende rust, zeker op dit vroege uur. Heerlijk! Ongeveer halverwege wordt die rust nog eens geaccentueerd bij de abdij van Beaufays met zijn statige grafzerken. Een plek die, letterlijk en figuurlijk, uitnodigt om er even bij stil te blijven staan. Deze streek luistert naar de welluidende naam “land van de Vesder”. Wat is er dan mooier dan een wandeltocht afsluiten met een fraai stukje langs deze rivier? Een prachtige route in een vijfsterrenlandschap is dan ook geen overdreven conclusie.

Leave a Comment