1406. Pepinster

Comments ( 12 )

 • Kenneth

  Deze wandeling die is echt wel de moeite: veel afwisseling, prachtige paden en weggetjes, mooie uitizichten, etc. Minpuntjes: net wat te veel bebouwing naar mijn smaak, zeker het laatste stuk door Pepinster.

 • Stevens

  Gisteren deze schitterende wandeling gelopen! Een en al uitzichten en natuur. Helemaal niet veel bebouwing, is net leuk door die oude gehuchtjes te lopen voor de afwisseling. Ja aan het eind moet je natuurlijk terug door het dorp. Deze komt in onze top tien! Aanrader voor iedereen!

 • Jos Meertens

  Een van de mooiste van deze wandelgids die wij gelopen hebben! De omgeving van Tancrémont is schitterend! Wat een mooie foto’s.

 • Paul Cools

  Echt de moeite en veel gelegenheid genomen voor foto’s te nemen. De bloeitijd van daslook was een pluspunt. De woorden pittig had ik blijkbaar gemist in de tekst maar ter plaatse heb ik het wel degelijk gemerkt. Jammer dat ik na half weg een flinke regenbui moest trotseren en het gras in de weiden niet gemaaid was. Maar de wolken gaven dat een mooi effect aan de foto’s. Kortom, mooie, pittige en avontuurlijke wandeling.

 • Huub Beckers Maastricht

  Het is inderdaad echt de moeite waard om deze route eens te lopen, doe dit dan met goed weer en er zitten nu alternatieven in die het vooral na of tijdens slecht weer andere stukjes aanbied.

  Het zijn 11 kilometer die soms ook heel pittig kunnen zijn, “Een gewaarschuwd wandelaar” .

  Maar echt deze MOET je gelopen hebben en ervaren punt

 • Houtappels

  Deze wandeling onlangs gelopen 31-5-21. De vergezichten over de Ardennen bij mooi weer zijn hier echt geweldig. In ons geval was een pad omgeploegd en een boer was niet zo blij dat we door zijn weiland liepen, dit terwijl de route toch zo liep. Gelukkig kan ik geen Frans. Deze wandeling is een echte aanrader voor wie goed ter been is.

 • Luud Moors

  7 mei 2022 deze wandeling gelopen en in navolging van de vorige wandelaars, de route is schitterend ! Na de watersnood van vorig jaar ontbreekt nu de voetgangersbrug die bij punt 1 aan het begin van de wandeling wordt vermeld. Om de Hoegne te overbruggen kan de grote brug noordelijker, naast het spoor, worden genomen. Via de asfaltweg naar boven en op de top vind je dan weer aansluiting op de beschreven route.

 • Wim en Ank

  Een schitterende route , zeer aan te bevelen
  ; de brug over de Hoegne nog niet vervangen!
  Let op bij punt 2:
  Aan de 3-sprong gaat L (groen+) het steile bospad omhoog. dit pad is door de houtkap verdwenen daardoor liepen we km’s door en dus verkeerd en door de groene kruisjes op bomen waren we in de veronderstelling de route goed te volgen, uiteindelijk vonden we, teruglopend, het weggevaagde pad omhoog

 • Mark

  De wandeling heeft een paar hoogtemeters, maar je wordt gecompenseerd met veel geweldige uitzichten. Een duidelijke aanrader!

 • Marjolein

  Prachtige route! Het bruggetje is nog niet vervangen & de boer maait idd het pad mee 🙂

 • Gerben

  Ik zou deze route pas prachtig willen noemen vanaf KM 4 tm ongeveer KM 9. Het eerste stuk is een lange klim door een saai bos. Uitzichten worden weg gehouden door enorm hoge begroeiing. Na de wandeling door het idd prachtige dalletje volgt een aardig stukje langs de rivier waarna de laatste 2 KM weer niet al te fraai zijn door het wat rommelige Wallonische Pepinster.

 • Pim

  De omweg aan het begin (omdat de brug weg is) vonden wij geen straf. Je hebt nadat je onder het spoorwegviaduct door bent een prachtig uitzicht over het dal van de Vesdre.
  Aan het steile bospad met groene+ in de boom hoog L ook echt L omhoog gaan. Niet RD (waar ook een groen+ in de boom hangt).
  Een ander pad was niet alleen meegeploegd door de boer, het stond zelfs vol mais!
  Maar de beschrijvingen kloppen echt wel. En wat een uitzichten. Kortom: een toproute!

Leave a Comment