1409. Nessonvaux

Comments ( 6 )

 • Mumu.larandonneuse

  Superbe parcours assez vallonné.
  Près de chez nous et pourtant nous avons découvert des chemins.
  Merci à vous,

 • Adri en Trix Voogd

  Schitterende, afwisselende wandeling door bos en velden. Zeer rustige wegen. Meteen in het begin zijn we verkeerd gelopen, maar dat was onze eigen onoplettendheid. Even later weer terug op de route. Het bankje bij de kerk van St Hadelin is een ideale stop.

 • Paul van Stokkom

  Wat een schitterende wandeling in een bijzonder mooi wandelgebied. John en ik hebben hem gelopen op een mooie lentedag. In het begin even een steil en zeer smal paadje overwinnen maar dan heb je ook prachtige uitzichten. Niet geschikt voor korte broeken ivm soms weelderige begroeiing langs de paden.

 • Peter & Bertien

  Vandaag deze schitterende wandeling gelopen die behoorlijk pittig begon. Wij hebben de tip van Paul van Stokkem ter harte genomen en de lange broek aangetrokken, dat was geen overbodige luxe, lange mouwen kwamen trouwens ook goed van pas ivm overhangende braamstruiken. Diverse smalle paden zijn nu al aardig dichtgegroeid.

 • Walter

  vandaag deze mooie wandeling gelopen, we hadden een stralende hemel met zon, zodat we volop konden genieten van de mooie uitzichten. Hadden ook inderdaad de raad maar opgevolgd om een lange broek aan te doen, goeie tip!!!!! Mooie wandeling Jos!! Leuk dat er weer geregeld nieuwe wandelingen verschijnen in de Ardennen.

 • Rudi

  De zon is net op op deze eerste dag van het zomeruur. Paaszondag en met een uurtje minder slaap vol blijde verwachting op pad. De toon wordt meteen gezet. Trappenpad en verder via een smal kronkelend pad de helling op. De daslook tiert welig en palmt het weggetje zowat in. Dit gewas gaan we vandaag nog vaker tegenkomen. Wat ook een constante gaat worden op deze route zijn de magnifieke panorama’s. Het vijfsterrenlandschap verraadt ook in één klap dat je de stijgingspercentages er vandaag gratis en voor niks bij krijgt. Rotsachtige bospaadjes, dwars door weilanden, overstapjes, hekjes open en dicht maken, het passeert allemaal de revue. Op en neer door het heuvelachtige landschap en ondertussen genieten van het weidse uitzicht en de oorverdovende rust. Ook in de dorpjes heerst een vredige stilte. In Saint-Hadelin is het goed toeven bij de Sint-Hadelinus kerk en de Fatimakapel. Er komen nog van die momentjes waar het lekker pauzeren is. Het zitbankje op het pleintje in Forêt-Village is daar eentje van. Later voorbij de groeve treffen we een overdekte picknickbank met mooi uitzicht. De route zet zijn sterallure nog meer in de verf. Er volgt een ronduit schitterend dalend pad dat zich gedurende 800 meter door het bos langs een helling naar beneden gooit. Erg leuk! Een paar straten verder leidt de wandelgids ons langs een erg stenig rotspad verder naar beneden. We zijn niet de enigen die hier naar beneden gaan. Water uit de omliggende heuvels kiest blijkbaar ook dit pad uit waardoor het soms lijkt of je door een beekje aan het afdalen bent. Super! Wandelen in het dal van de Vesder. Beneden gearriveerd ontmoeten we de rivier dan in hoogsteigen persoon en volgen een tijd zijn oever. Zalig! Terug in Nessonvaux volgt nog een wirwar van steegjes en bruggetjes. Smalle straatjes met aan de ene kant oude huisjes en aftakkingen van de Vesder aan de andere. Geweldig! Deze route samenvatten? GENIETEN!

Leave a Comment