1410. Maastricht

Comments ( 6 )

 • marcel onink

  prachtige route en zeker de moeite waard om bij het uitzichtspunt van de ENCI groeve even de trap naar beneden te nemen

 • Leo claassens

  Zelfs voor een Maastrichtenaar een schitterende route ! Compliment weer !
  De tijd voor deze wandeling was 2.15 uur welke wij op ons gemak hebben gelopen en niet zoals aangegeven 3.15 uur .
  Wellicht beter om deze tijd te vermelden .
  Met vriendelijke groet ,
  Leo

 • Jan Bal

  11 januari 2021 deze wandeling gelopen waarbij de hond voor een groot gedeelte zelfs los mee kon (uiteraard niet in het stadspark). Door onderweg de bijbehorende info goed op te nemen hebben wij op ons gemak er drie uur overgedaan. De beschrijving was perfect en wij genoten van de afwisseling in de omgeving. Met heel veel plezier hebben wij in deze roerige coronatijd genoten.
  Wij danken de personen die aan deze site hebben meegewerkt, hulde!!!
  Met vriendelijke groet vanuit de Hoeksche Waardse polders,
  Jan en Erica Bal (+hond Jet)

 • Robert Blom

  Vrijdagmiddag met z’n twee deze erg leuke/afwisselende wandeling gelopen. De start verplaats naar Observant waardoor je op en neer de trap bij uitkijkpunt loopt, maar verder de volledige route gevolgd over de graspaden langs de Jeker, door het Stadspark en Jekerkwartier. Ter afsluiting nog even omhoog langs het Fort Sint-Pieter en terug naar vertrek.

 • Rosa en Hans Bastiaansen

  Gisteren zondag (21-03-2021) deze mooie route met z’n tweetjes gelopen. Was wederom perfect beschreven. En de route klopte als vanouds. Wij waren gestart bij Hotel Pastis. Ook leuk.
  Het weer was koud, veel wind, bewolkt maar droog.
  Het uitzichtpunt in de Enci groeve vanaf de stalen uitkijkpunt is een must! Dit zie je nergens in Nederland!

 • Rudi

  Jawel, het kan in deze kletsnatte periode. Onder een helder blauwe hemel en begeleid door een stralend ochtendzonnetje deze route gewandeld. Direct een klimmetje inlassen en via buitengoed Slavante het groen in. Vrijwel meteen kun je je vergapen, en dat is zacht uitgedrukt dames en heren, aan het prachtige uitzicht over de ENCI-groeve. Een kijkje nemen onder in de groeve is ook niet te versmaden, kunnen we wel zeggen. We vervolgen onze weg door het Jekerdal en langs de Jeker. Ondertussen mochten we ook nog een fraai uitzicht genieten op de Apostelhoeve. Het stadspark van Maastricht is ook leuk toeven. Via Fort Sint-Pieter duiken we terug de natuur in. Dit fort is op zich al de moeite waard, bovendien heb je van hieruit een prachtig uitzicht op Maastricht. De liefhebber kan zich indien gewenst nog even een uitspatting veroorloven om naar het kasteel van André Rieu te gaan kijken. Na nog enkele leuke paadjes en een interessante passage langs de grot van Greetje, een voormalige grotwoning, is het tijd om via Slavante terug af te dalen naar de parkeerplaats. Een combinatie stads- en natuurwandeling die veel in petto heeft.

Leave a Comment