1413. La Minerie

Comments ( 6 )

 • Mumu.larandonneuse

  Belle sortie à travers le Pays de Herve.

 • Bruni van hagen

  Mooi landschap, afwisselend, maar erg veel obstakels door prikkeldraad op overstap en 3 omgeploegde akkers. Ook draaihekjes waar geen beweging in te krijgen viel en het weiland waar je in het begin het hek zou moeten kunnen openmaken, zat echt op slot.we voelden ons niet echt welkom op deze route.

 • Annie en John

  Mooie wandeling door het Land van Herve met bijna op het eind het mooie oude “stadje” Clermont. De vervellende overstap in punt 3 konden wij dankzij de beschreven tip mijden.

 • Luud Moors

  Gisteren deze prachtige wandeling gelopen. Er liepen inmiddels paadjes over de geploegde akkers. Wel door kniehoog gras maar dat verhoogde de pret

 • Jessyca Coemans

  Goedemiddag,

  Proficiat met Uw 1500e Wandeling!
  Wij hebben al ongeveer 100 wandelingen gedaan van de site, zeer Mooi!

  Vandaag deze wandeling gedaan, mooi begin, paadjes en mooie uitzichten.
  Maar 2x obstakel ivm maïs! 1e bij punt 3, waar U schrijft dat pad omgeploegd kan zijn, stond nu maïs. We zijn via naastgelegen wei en stuk door maïs uiteindelijk bij 2e poortje uitgekomen.
  Maar 2e grote maisveld was bij punt 4, na 40 m na museum, daar is echt geen doorkomen aan en zijn toen via doorgaande weg naar beneden, toen naar links en bij volgend kruispunt zou je naar Clermont kunnen lopen.( Wij zijn via Ravelpad uiteindelijk naar beginpunt gelopen, waren bang om nog meer maïs tegen te komen, maar was ook mooi)

  Bedankt voor de mooie wandelingen!

  Jessyca Coemans

 • Kenneth

  Vanmorgen deze wandeling gedaan. Grotendeels is het een typische wandeling in het Land van Herve: afwisselend, mooie uitzichten, diverse mooie paadjes, maar ook relatief veel verharde wegen en over het landschap verspreide bebouwing. Maar er zijn wat problemen: bij punt 3 was het pad niet gewoon omgeploegd, er stond mais op. Daar kan je nog wel omheen wandelen na wat zoeken. Problematischer wordt het bij punt 4 (voorbij het museum): in het begin was er nog een pad tussen de akkers, maar verderop verdween dat gewoon. Ik heb mij daar koppig een weg door de mais gebaand, maar eigenlijk is dat niet te doen (de mais was meer dan manshoog). En ook het pad voorbij de voormalige spoorbrug (einde punt 5) was ingezaaid, maar daar was er nog met wat moeite een pad te herkennen.

Leave a Comment