1418. Henri-Chapelle

Comments ( 2 )

 • Ann en Paule

  Vandaag deze hele mooie route gelopen met een prima routebeschrijving ! Wat een prachtig gebied is dit toch. De vele asfaltwegen namen we erbij en vergaten we al snel. Het tweede deel van de wandeling loopt door weiden, bospaden en veldwegen. Vele weidse zichten over de groene heuvels. En … amper mensen gekruist. Tenzij 4 andere wandelaars die wandeling 1418 in handen hadden ! Jaja, de wandelgids is populair!

 • M. Rieter

  Vandaag 7 augustus deze route ook gelopen. Er vielen ons wat dingen op. Parkeren aan de vijver was op zich geen probleem, maar het leek wel een visvrijplaats. Erg druk, tenten en barbecues. Allemaal auto’s uit Kreis Aachen.De gevangen vis werd niet teruggezet, maar ter plekke schoongemaakt en opgegeten. Wij vonden het prima, maar het gaf wel een specifiek sfeertje ( en daar moet je van houden!)
  Er zijn een aantal natuurpaden ernstig beschadigd door het noodweer van juli 2021.
  Dat geldt zeker voor het pad na de route Charlemagne( onder 1). Pad is helemaal weggeslagen. Wat over blijft is een moeilijk te bewandelen kloof omhoog. Aan de andere kant bij de kunstenaar staat een waarschuwingsbord.
  Bij 3: paadje elektriciteitspaal 84-564 rechts….daar staat nu manshoog het mais en er is bijna geen doorkomen aan. Ook veel braam en brandnetels, maar geen paadje door het weiland!
  Wij zijn op gevoel door het mais gelopen (400 meter) en kwamen gelukkig goed uit.
  Wat ons verder opviel; in de weilanden waren veel looproutes geblokkeerd door schrikdraad en waren de paden tussen de weilanden in niet onderhouden en behoorlijk overwoekerd met onze bekende CO2 vegetatie brandnetels en bramen…Dalende pad bij 6 ook behoorlijk weggespoeld en moeilijk te belopen.
  Verder waren de uitzichten adembenemend 👍🏼 En maakten veel goed.
  Deze route is niet fijn om te lopen als het warmer wordt dan 24/25 graden, omdat je veel over asfalt loopt. Maar ideaal in winter of herfst.

Leave a Comment