Comments ( 6 )

 • Ann en Paule

  Weer heel enthousiast over de wandeling die we gisteren liepen! Het leuke rotsige pad langs de Vesdre ( punt1 ) , de vele weilanden, de Waalse dorpjes , de prachtige panorama’s enz. enz. Hele mooie afwisselende route en de beschrijving klopt helemaal!

 • Piet Cosemans

  Inderdaad een prachtige wandeling en volledig eens met Ann en Paule.

 • Fred van de Loo

  Door het noodweer in juli is de Pays de Vesdre zwaar getroffen, zo ook Dolhain. Dat wil hier zeggen dat de parkeerplaats niet meer gebruikt kan worden daar alle vuil van de overstromingen op deze plaats zijn gestort. Met enig klimwerk en logisch nadenken is de originele wandelroute nog wel te lopen. Bij 4. zijn alle woningen (maar ook de meeste woningen langs de Vesdre) zo zwaar beschadigd dat zij onbewoonbaar zijn. DE voetbrug Passerelle E. Lactase is er niet meer: weggespoeld. De voetbrug bij 5. is er nog wel, maar je moet aan de overzijde over een zinkgat klauteren om op de weg te komen.
  Het is wel een heel avontuurlijke wandeling om te maken!! AANRADER!

 • Wim Lemmens

  Indrukwekkende wandeling ,niet alleen door de fraaie natuur en zeker ook door het plaatsje Limbourg waar je je eeuwen terug waant in de tijd, maar ook door het met eigen ogen kunnen aanschouwen van de gevolgen van de overstromingen in juli: de onbewoonbare woningen, de weggevaagde kantine en de volstrekt onbespeelbare voetbalvelden van Royal Union Limbourg en Goë. Je vraagt je af of deze velden ooit nog hersteld kunnen/zullen worden. Ook de aanwezigheid van een container waar de ergst door de ramp getroffen mensen kunnen gaan douchen maakt diepe indruk.
  Absoluut maken deze wandeling.

 • Peter & Bertien

  Gisteren deze geweldige, pittige wandeling gelopen met prachtige vergezichten en het mooie authentieke plein in Limbourg. Wat opviel waren de verdorde weilanden als gevolg van de enorme droogte, de lage waterstand in de Vesdre. De huizen langs de Vesdre zijn nog steeds onbewoond na de overstromingen van juli vorig jaar, de voetgangersbrug is nog niet hersteld, wel zijn 2 voetbalvelden weer opnieuw ingezaaid. Nogmaals de wandeling is zeker de moeite waard.

 • Stefan en Ank

  We zijn het helemaal eens met de vorige reacties; wat een verrassende wandeling! Prachtige vergezichten en dorpjes.
  Vroeger ben ik wel eens gaan urbexen in Dolhain, nu lijkt het hele gebied langs de Vesder een lost place. Kippenvel kreeg ik ervan. Wat verdrietig dat het dorp nog steeds niet bekomen is van de klap van de overstromingen nu 2 jaar geleden.
  Verder is deze route echt een aanrader en eenvoudig aan te passen qua parkeerplaats en oversteek.

Leave a Comment