1433. Aachen – Vaals

Comment ( 1 )

  • Rudi

    Seffent? De naam van het Duitse plaatsje deed geen enkel belletje rinkelen. Vaals en omgeving is erg mooi, dat is algemeen bekend. Dat er over de landsgrens rondom Aken prachtige natuur te vinden is, geloven we meteen. Vandaag dat maar eens proefondervindelijk vaststellen dan maar? Vanuit Seffent gaat het meteen bergop richting het plateau van Bocholtz. Weids panorama dat bij helder weer ronduit schitterend moet zijn. De mist tempert deze feestvreugde vandaag enigszins en geeft het landschap een ietwat desolate eigenschap mee. Niet enkel het uitzicht loont hier de moeite. Tussen het struikgewas houdt zich een stille getuige van een zwart verleden schuil. Overwoekerd en wel zet de Siegfriedlinie zijn betonnen tanden in de voorbijganger. Het is een plek die blijft uitnodigen om even bij de niet zo fraaie bladzijdes uit het boek “mensheid” stil te staan. Een leuk stukje bos en een grindpad tussen een golfterrein verder, treft de wandelaar een vermeldenswaardig bouwwerk op zijn pad. De Unikliniek van Aken is al even imposant als het landschap waarin ze is gesitueerd. Na de passage langs het ziekenhuis volgt nog een fijne grindweg die je via één van “Sieben Quellen”, oftewel zeven bronnen, terug naar de startplek brengt.

Leave a Comment