1437. Eindhoven

Comments ( 4 )

 • Astrid

  Wat een heerlijke “stads”wandeling. De meeste kilometers loop je langs het water. De ene keer is het de Dommel de andere keer de Tongelreep. Bij de grote vijver de Vleut heb je een mooi uitzicht over het Prehistorische Dorp. En wie van kunst houd zit ook goed bij deze wandeling. Veel kunstwerken in het stadswandelpark. Vanaf punt 4 is het vooral de natuur waar je heerlijk in waant: eerst door het Dommelplatsoen dan bij de Genneper watermolen en nog een mooi stuk langs de Dommel. Je zou bijna vergeten dat je zo dicht bij de stad Eindhoven bent.
  Tip: Blijf een weekend in Eindhoven. Een dag voor te shoppen (wanneer het weer mag ivm corona) en de andere dag deze wandeling lopen, in de mooie parken en al het groen om Eindhoven. Doen!!

 • Sjef Schmit

  Ja, ik ben het helemaal met Astrid eens. Wat een schitterende “stadswandeling” is dit. Je raakt heel even de stad achter het gemeente huis en dan weer langs de Dommel en Tongelreep. Je verwacht en je merkt het ook niet dat je midden in een grote stad loopt en zo snel ook weer daarbuiten bent. Een aanrader voor iedereen, zeker die van kunst houdt.

 • Margriet

  Weer eens wat anders dan wandelen door een bos, is ons goed bevallen. Ook al wandelen je in een stad, dat gevoel heb je niet, je loopt veel door het groen, langs de Dommel of Tongelreep of door mooie parken!

 • Bianca

  Vandaag deze route gelopen.
  Het restaurant vd startplek was gesloten maar er liggen er nog twee in de buurt. Een lange broek en waterdichte schoenen zijn aan te raden. Langs het water drassig en modderig.
  Veel brandnetels en bramen. Niet weggesnoeid.
  Zelfs na de paardenweilanden, net na de volkstuinen terug moeten lopen om via de grote weg omdat er geen doorkomen aan was door alle modderpoelen.
  Het stadspark is leuk zeker met alle kunstwerken. Echter ook de ideale plek om ‘te genieten’ van alle jointjes die je ruikt.

Leave a Comment