1445. Schin op Geul – Wijlre

Comments ( 2 )

  • Rudi

    Prachtige route waar de meanderende Geul toch wel een prominente plaats opeist. Bij het ochtendgloren, met de zon die door de bomen breekt, de nevel in de velden en de voeten in het natte gras, is het heerlijk toeven langs de oevers van deze mooie waterloop. Geen zorgen, buiten de waterpret valt er nog voldoende te ontdekken. Het panorama is in dit stukje Zuid-Limburg als vanouds schitterend te noemen. Doortochten door weilanden met vriendelijke runderen, vakwerkhuisjes, holle wegen, het is allemaal te bewonderen en te beleven. Helemaal vlekkeloos verloopt het parcours echter niet. Het klaphekje bij het begin van punt 3 bleek “tijdelijk” dichtgemaakt. Een oplossing om dit euvel te omzeilen, kan erin bestaan de asfaltweg te volgen, de eerste asfaltweg links te nemen, vervolgens links aan te houden en richting Gertrudiskerk van Wijlre te wandelen. Hier kan de route terug worden opgepakt. Wellicht hebben mensen met een betere geografische kennis van de streek een ander alternatief. Hoedanook kon deze versperring de wandelpret zeker niet drukken.

  • Ingrid Aanstoot

    Mooie wandeling met prachtige uitzichten onderweg, fijn ook dat je veel op weidewegen loopt, prachtig langs de Geul. Aanrader om bij Amuseer in Wijlre te lunchen wanneer je de wandeling in Schin op Geul begint.

Leave a Comment