1445. Schin op Geul – Wijlre

Comments ( 3 )

 • Rudi

  Prachtige route waar de meanderende Geul toch wel een prominente plaats opeist. Bij het ochtendgloren, met de zon die door de bomen breekt, de nevel in de velden en de voeten in het natte gras, is het heerlijk toeven langs de oevers van deze mooie waterloop. Geen zorgen, buiten de waterpret valt er nog voldoende te ontdekken. Het panorama is in dit stukje Zuid-Limburg als vanouds schitterend te noemen. Doortochten door weilanden met vriendelijke runderen, vakwerkhuisjes, holle wegen, het is allemaal te bewonderen en te beleven. Helemaal vlekkeloos verloopt het parcours echter niet. Het klaphekje bij het begin van punt 3 bleek “tijdelijk” dichtgemaakt. Een oplossing om dit euvel te omzeilen, kan erin bestaan de asfaltweg te volgen, de eerste asfaltweg links te nemen, vervolgens links aan te houden en richting Gertrudiskerk van Wijlre te wandelen. Hier kan de route terug worden opgepakt. Wellicht hebben mensen met een betere geografische kennis van de streek een ander alternatief. Hoedanook kon deze versperring de wandelpret zeker niet drukken.

 • Ingrid Aanstoot

  Mooie wandeling met prachtige uitzichten onderweg, fijn ook dat je veel op weidewegen loopt, prachtig langs de Geul. Aanrader om bij Amuseer in Wijlre te lunchen wanneer je de wandeling in Schin op Geul begint.

 • Ank en Wim Amersfoort

  Mooie tocht althans zeker het eerste deel langs de Geul met interessante Gorselenput en schuilkelder tot en met spoorlijn Miljoenenlijntje Wijlre met de “bordenmuur”;
  bij de banketbakker Henrotte Wijlre heerlijke vlaai met koffie genuttigd

Leave a Comment