1456. Fort Eben Emael

Comments ( 4 )

 • Rudi

  Een stille getuige van een duister verleden verpakt in een mooie omgeving vol natuur. Het imposante fort van Eben Emael. Indrukwekkend maar tegelijkertijd een les in nederigheid. Aanvankelijk oninneembaar gewaand, in werkelijkheid in nauwelijks vijftien minuten vleugellam gelegd en na anderhalve dag tot capitulatie gedwongen. Dit militair bolwerk draagt desalniettemin bij aan een boeiend decor voor een toch wel pittige route. De trappenpaden verhogen zeker de wandelvreugde. De uitzichten over het terrein vanop de bunkers lonen evenzeer de moeite. Ook het uitzicht bij een observatiekoepel van het fort over de sluis van Ternaaien is zeker het vermelden waard. Wie Eben Emael denkt, heeft misschien gelijk een beeld van mergelwanden op zijn netvlies. Een mooi hol pad brengt de wandelaar dan ook vandaag langs dit fraais. Al deze ingrediënten in een route van zes kilometer, het is duidelijk dat niemand zich gaat vervelen tijdens deze tocht.

 • Frans Spanjaard

  Geachte Wlazlo,

  Ook deze wandeling hebben wij met plezier gelopen; dank voor uw inspanningen: u doet er tallozen een groot plezier mee.

  Vandaag wandeling 1456 gedaan: Eben-Emael.
  Met vriendelijke groet,
  Frans Spanjaard

 • Ankie

  Afgelopen maandag deze route gewandeld en aansluitend een rondleiding met gids door het fort gemaakt. Wat een schitterende en indrukwekkende locatie is dit.
  Zeker de moeite waard om deze (korte) wandeling te maken.

 • Robert Blom

  Gisterochtend met zijn 2 deze interessante met vlagen pittige/korte wandeling gelopen als ‘voorbereiding’ op onze rondleiding in de namiddag in het Fort. Het was heerlijk weer, lekker rustig en dus volop genieten van de diverse bunkers, kazematten, natuur en het schitterende uitzicht langs de mergelwanden op Maas, Albertkanaal en de sluizen van Ternaaien. Na kleine 2 uurtjes bij terugkomt lekker lunchen bij Moulin Loverix tegenover het Fort en na een ‘oude strijders’ speciaal biertje dik 2 uur lang een erg interessante rondleiding ondergronds waar we in de ochtend nog overheen hadden gewandeld. Mooie combinatie van wandelen en stukje historie van WOII. Absoluut een aanrader om eens te bezoeken.

Leave a Comment