1459. Maastricht

Comments ( 7 )

 • Rosa en Hans Maastricht

  Wat een mooie indruk van de rijke geschiedenis van Maastricht. Alhoewel deze kazematten slechts 3 km van huis gelegen zijn, hadden wij lang niet alles gezien. Indrukwekkend, en er is een mogelijkheid voor een lange rondleiding door de gangen van deze kazematten! De route noemen wij de trappenroute, veel trappen op-en af. Deze wandeling onder ideale omstandigheden gelopen, een zonnetje en 22 graden .Alhoewel het beneden in de kazematten algauw warm wordt. Dus liever niet lopen met hitte.

 • Rudi

  Deze route behelst zowat alles waar je je wandelschoenen voor zou aantrekken. Een flinke geschiedenisles krijg je al kuierend over de Hoge Fronten. Ook prachtig om te zien hoe de natuur deze vestingwerken heeft bestormd én ingenomen. De recentere industriële geschiedenis schuift ook zijn getuigen naar voren. De wandelgids neemt je verder nog mee over een restant van de oude Noorderbrug waar je een mooi uitzicht geniet. Het uitstapje langs de Zuid-Willemsvaart naar het pittoreske Bassin loont de moeite. Het is goed toeven in dit haventje. Maastricht toont je een stuk van haar erfgoed waarvan een deel vandaag in het groen der natuur verzonken ligt. Een fijne combinatie die genoeg spek voor ieders bek weet te bieden.

 • L&L

  Mooie leerzame wandeling door de vestingswerken van Maastricht. Geen wandeling om met hoge temperaturen te lopen, daar je veelal in de volle zon loopt. Wel kun je natuurlijk even in de schaduw rondom het Bassin van een terrasje genieten.
  Voor minder vlieden eigenlijk niet te doen vanwege de vele trappen.
  Bedankjes weer voor de smanestellers!

 • M. Verhoef

  Een prachtige wandeling door een onbekend stukje Maastricht met een rijke historie. Alleen vervelend dat een schapenhouder een afrastering met schrikdraad had aangelegd waardoor het helaas niet meer mogelijk was de route te vervolgen.

 • Peter en Bertien Meesters

  Prachtige interessante wandeling, wij hebben een nieuw stukje mooi Maastricht ontdekt.

 • Edith

  Zeer verrassende wandeling!

 • Huub Beckers Mestreech

  Mestreechtenere stoon bekind es chauviniste. Dat maag in dit geval gezag weure. De liers zoe väöl vaan d’n eige stad dat ’t tied weurt dat ste ins geis kieke naor dit sjiek en leuks wat eine vaan Eijsde heet gemaak. Wat ’n leuke route ( iech höb ’t ouch euver de wetensjap )

Leave a Comment