1460. Herzogenrath

Comments ( 4 )

 • Mark

  Die Brücke über die Wurm ist noch nicht wieder aufgebaut worden. Die beschriebene Umleitung ist etwa zwei Kilometer lang. Auf der Umleitung kommen noch einige Höhenmeter hinzu, es geht mehrmals auf und ab. Mit und ohne Umleitung ist es eine schöne Wanderung durch Herzogenrath und das Wurmtal, auch im Sommer gut machbar wegen vieler Bäume. Die Höhenmeter sollte man nicht unterschätzen.

  De brug over de Wurm is nog niet herbouwd. De beschreven omweg is ongeveer twee kilometer lang. Op de omleiding zijn er nog een paar hoogtemeters, het gaat meerdere keren op en neer. Met en zonder omweg is het een prachtige wandeling door Herzogenrath en het Wurmtal, ook in de zomer goed te doen vanwege de vele bomen. Onderschat het hoogteverschil niet.

 • Pieter

  Zoals hier al gemeld staat: de brug over de Worm (van wkp 50 naar 49) is niet toegankelijk (en ik denk dat dit ook nog lang gaat duren. Dus pittige maar mooie verlening via knooppunten 64, 62, 65 ,66, 68 (dit stukje is flink stijgen en dalen door het prachtige bos) en dan naar 4 (Worm over) en dan via 5 naar 48 en 49. Dan weer weg vervolgen bij Steenkolenmijn Furth. Extra lengte 1,5 km, maar door het pittige stuk voelt de omweg wel langer. (augustus 2022)

 • Patricia

  Wat een mooie wandeling! De herfstkleuren maken alles nog mooier. De brug is nog steeds niet hersteld. De omweg is mooi, maar op sommige stukken best moeilijk vanwege de gladde helling. Goed opletten dus waar je loopt.

Leave a Comment