Comments ( 2 )

  • Sjef Schmit

    Donderdag 8 juli een leuke wandeldag gehad. Samen met Jos en fotograaf Hein Schutte deze nieuwe wandeling uitgezet. Er komt meer bij kijken dan je zou denken bij het uitzetten van een wandeling. Eerst een mooi route zoeken op de landkaart met veel afwisseling zoals bos, heide, bezienswaardigheden en nog veel meer. Dan wil je ook graag een sponsor zoeken bij het start- en eindpunt. Daarna moet je zelf de wandeling, die nog op de kaart en op gps staat, gaan lopen. In de praktijk kom je er achter dat sommige paden zijn afgezet, onbegaanbaar of prive gebied. Dus de route ter plaatse aanpassen. Tijdens het lopen blijven controleren op herkenningspunten en de juiste richting inspreken op je recorder. Dan thuis de wandeling helemaal afluisteren en beschrijven. De gemaakte foto’s erbij zoeken (er worden wel meer dan 100 foto’s gemaakt door Hein). Jos heeft er zijn werk van gemaakt. Met minimaal 2 nieuwe wandelingen in de week heb je er een flinke dagtaak aan. In ieder geval heb ik genoten van deze dag en in het bijzonder van deze mooie wandeling. Breda met het Mastbos en omgeving en het kasteeltje is een aanrader.

  • Anita Rijnders

    Vandaag 16 april 2022 deze mooie, afwisselende tocht gelopen onder het genot van een heerlijk voorjaars zonnetje. Gestart bij de parkeerplaats van het kasteel. Je mist dan de horeca, maar we hadden genoeg eten en drinken mee in de rugzak. Eerst door het Markdal, een open gebied in ontwikkeling. Na het oversteken van de Galderse Baan, de bossen in met de vele mooie vennen. Er staan genoeg bankjes onderweg om te genieten van dit fraaie landschap.

Leave a Comment