1489. Argenteau – Hermalle

Comments ( 2 )

  • Robert Blom

    Afgelopen zaterdag deze nieuwe wandeling gelopen. Auto parkeren en op pad, maar al direct een fikse klim richting paraplu die me even opbrak. Aansluitend langs de kapel en dan bergaf richting de Maas. Mooi uitzicht bij het oversteken van spoor en maasbrug en dan een rondje Hermalle. Een erg mooi omgeving langs het meer met voldoende bankjes en erg leuke (drijvende) vlonderpaden. Met name het laatste vlonderpad door het rietveld was erg mooi. Langs de Maas, terug de bruggen over en dan nog even een fikse klim terug richting parkeerplaats. Erg leuke wandeling.

  • Rudi

    Van in de auto overvalt je al iets van een “vakantiegevoel”. De parkeerplaats ligt dan ook middenin de bossen. Ganzen en eenden halen hun hart op aan de vijver. Even warmlopen rondom deze waterplas en dan begint het. Een pittige klim over een pad met puntige stenen brengt de wandelaar tot hoog in de bossen. Deze steile hellingbossen en het beekje de Julienne geven deze plek een Ardens tintje. Na het oversteken van de Maas kom je in een andere wereld terecht. Het rondje in Hermalle langs de Maas en de vijver van Gravière Broc is nagenoeg volledig vlak. Twee lange vlonderpaden zijn het vermelden waard. Eentje drijft over het water en een tweede leidt je over een afstand van tweehonderd meter door het riet. Terug de Maas over eindigt de route waar ze mee begon. Prachtig klimmen en dalen door de beboste streek rond Argenteau. Een route met twee gezichten die zowel de avontuurlijke wandelaar als de struiner langs de waterkant weet te plezieren.

Leave a Comment