Comments ( 2 )

  • Rudi

    Wartet. De autorit naar dit dorpje laat in niets vermoeden dat hier een mooi avontuur wacht. De route geeft echter vrijwel meteen een voorsmaakje van wat komen gaat, enkele stenige bospaden die flink op en neer gaan. Bos, afgewisseld met graspaden die soms zelfs door tuinen lijken te lopen. Een enkele keer zelfs rakelings langs een waslijn waar kleren hangen te drogen. Onderweg mooie uitzichten over het landschap. Maar we weten allemaal waar we, stiekem, voor gekomen zijn. De rotsen van Marche-les-Dames. Iedere Belgische scholier kent deze plek uit de schoolboeken als het oord waar koning Albert I in 1934 tijdens het klimmen te pletter stortte. Bovenop de rotsen is het panorama fenomenaal. De Maas stroomt beneden aan je voeten. De bospaadjes die over de rots lopen zijn leuk. Maar toegegeven, de paden omlaag en omhoog langs het touw doen de hartslag van de avonturier in ons toch iets sneller slaan. Ze geven de toch al rijkelijk bedeelde route nog een tikkeltje extra.

  • Bernd Dossing

    Hallo Jos. Ich kann mich nur den Worten meines Vorgängers anschliessen. Eine unfassbar schöne Tour. Wir waren am 22.9. dort und haben jeden Kilometer genossen bei schönstem Wanderwetter,.

    Bernd und Horst aus Herzogenrah

Leave a Comment