Comments ( 2 )

  • Schadick Dirk

    Op 07/10/2021 deze wandeling gelopen. Lekker afwisselend en erg mooi, vooral het stukje door Tongeren en de terrasjes zijn erg leuk.

  • Rudi

    Bij het krieken van de dag op pad door een nog slaperig Piringen. Enkele zwerfkatten schieten weg, voor de rest lijkt de wereld nog ingedommeld. Zonsopgang boven de velden bij het induiken van de verrassend mooie natuur in deze streek. Smalle bospaden, nauwe doorgangen die vergeten lijken, ze leiden langzaam maar zeker naar Tongeren. Tongeren, oudste stad van België wordt doorkruist. Je zag hem al van verre in het landschap opduiken, maar nu staat hij pal voor je, de basiliek van Tongeren. Je bewondert hem als het ware schouder aan schouder met Ambiorix, de Eburonenleider die volgens de geschriften de Romeinen versloeg en wiens standbeeld voor de basiliek prijkt. Verder door het centrum van de stad. Je passeert het Gallo-Romeins museum dat zeker een bezoek waard is (bij een vorig bezoek aan Tongeren reeds bezocht). Het gaat terug richting natuur via de site Romeinse tempel waar eens een grote Romeinse tempel stond. De terugweg gaat via bos- en graspaden met onderweg een blik op het kasteel van Betho en kasteel Rooi. Daartussenin het Pliniuspark met gelijknamige bron. Terug in Piringen is het terugkijken op een tocht die natuur en cultuur mooi afwisselt.

Leave a Comment