1503. Sweikhuizen

Comments ( 4 )

 • Herman Wijenberg

  Het is een onverwacht mooie wandeling geworden en heel divers van landschap. Ik verwachte eerlijk gezegd niet zo’n bosrijke omgeving en flinke hellingen. Het Danikerbos is overigens zeker een bezoek waard, mooi fotogeniek bos..
  De brug waar in de onderstaande tekst naar wordt verwezen, is i.v.m.de slechte staat van deze brug afgesloten.
  (Na 400 m steekt u R via houten brug de Geleenbeek over en ga dan L met links de beek.) Zoals in de tekst staat vermeld, gewoon doorlopen tot de volgende brug.
  Ik ben zelf gestart vanaf station Spaubeek. Wat wel opvalt is het achtergrondgeluid van de A76, met name als je vanuit Geleen weer terugloopt maar ik liep er op een donderdag, dan is het druk Toch is deze tocht absoluut de moeite waard, deze zal ik dus nog wel vaker gaan lopen.

 • Rita en Walter

  Mooie wandeling, leuk met de klimmetjes en mooie vergezichten!!! Hebben aansluitend ook wandeling 144 gedaan, samen goed voor 20km met heel veel wandelplezier. Echt de moeite!!!
  Prachtige streek! (de brug is nog steeds afgesloten)

 • Rudi

  Een mens kan zich ergere dingen op zijn nek halen dan bij het krieken van de dag een wandeltocht te starten langs de Geleenbeek. Het kabbelende water, de vogels die hun eigen orkestje vormen, de zon die zijn schilderkunsten bovenhaalt, het is kortom erg fijn hier het goud in de mond van de ochtendstond te ontdekken. De Geleenbeek vormt zowat de rode draad doorheen deze route. De tocht begint en eindigt met struinen langs de waterkant. Tussen de fikse stroken bos door steek je nog via verschillende bruggetjes deze waterstroom over. Afwisseling troef dus. De wandelgids spreekt van een heuvelachtige route. Er wacht zeker wel wat klim- en afdaalwerk. Rondkijkend in het Danikerbos en het Stammenderbos kan je ook constateren dat dit erger had gekund of door avontuurlijke ogen bekeken misschien zelfs wat erger had gemogen. Feit is dat het een leuke tocht is in een mooie streek, ideaal om een zonnige zondag mee op te starten.

 • Robert Blom

  Hedenochtend vanaf station Spaubeek van start richting de mooie Sint Annakapel. Het eerste stuk direct zeer drassig en ook onderweg heel veel modderbaden, maar ja… je loopt tenslotte ook o.a. in het Geleenbeekdal. De wandeling is heel afwisselend en er zijn tal van mooie plekjes om een foto te maken. Helaas is de schommel niet meer in tak, dus dat zat er niet in. Genoten van deze mooie tocht met weliswaar lage temperaturen, maar droog en zeer zonnig. Ter afsluiting nog een kaarsje aangemaakt bij de kapel. Wandeling prima beschreven.

Leave a Comment