1508. Simpelveld

Comments ( 4 )

 • L&L

  Vrij makkelijke wandeling die alleen bij de Kruiswegstaties enig hoogteverschil kent. We dachten dat we elk paadje in Zuid Limburg al kenden, maar vandaag toch weer nieuwe ontdekt. Op sommige plekken langs deze route is het wel erg leuk wonen!!
  Complimenten, Jos & Co!

 • Jan Maessen

  20 Maart 2022

  Simpelveld zou zo maar de parel van het heuvelland kunnen worden. Wat een prachtige goed onderhouden en mooie Gemeente. De wandeling is een rondje door het dorp waar men de vingers bij aflikt. Alle mooie dingen van Simpelveld komen aan bod. Een absolute aanrader. Groet Jan Maessen Brunssum

 • Rudi

  In alle vroegte vertrokken aan het station. Even door Simpelveld-city struinen met als blikvanger de Remigiuskerk. Een pad langs de Eyserbeek brengt ons bij het klimmetje naar de kruiswegstatie. De route blijft in stijgende lijn richting buurtschap Molsberg. Hier ligt Simpelveld aan onze voeten te pronken. Via een leuk graspad dalen we af. De doortocht door het parkje langs de Eyserbeek luidt wat ons betreft het mooiste stuk van de route in. Eerst een fijn paadje langs bovengenoemd waterloopje, via een vlonderpad door een moerasgebied en verder langs de beek naar buurtschap Bulkemsbroek met fraaie huizen. Hier hebben we ook prachtig uitzicht op de omliggende glooiende weilanden waar we zometeen doorheen gaan wandelen. Het laatste deel van de tocht verloopt langs de spoorlijn van het Miljoenenlijntje. Samenvattend een niet al te pittige route met enkele hellingen en trappenpaden, ideaal om Simpelveld en omgeving te verkennen.

 • harry

  mooie, korte wandeling. het begin over asfalt door de kern van simpelveld, daarna langs de Eyserbeek, door weilanden en langs het spoor van de miljoenenlijn.

Leave a Comment