1536. Smeermaas – Maastricht

Comments ( 4 )

 • Robert Blom

  Op zaterdagochtend om kwart voor 9 van start voor een combi en deze wandeling eerst gelopen met aansluitend 1536. Totale afstand 18,4 km. In de richting van Maastricht/Bosscherveld langs de Maas over mooie paadjes met diverse sluizen en sluisjes. Bewoond/onbewoond gebied en langs de studeten roeivereniging. Pas wel op tijdens het wandelen op de fietspaden, want het is er erg krap en de wielrennen komen op hoog tempo langs. Genoten van deze leuke wandeling die ook qua beschrijving prima in orde is.

 • Ton Rouwenhorst Maastricht

  Dit is een gebied waar je als Maastrichtenaar niet vaak komt,prachtige route,veel te zien

 • Rudi

  Voor dag en dauw op pad in de spreekwoordelijke achtertuin. Het is genieten van een heerlijke zonsopgang boven de Maas, in alle rust de grens over struinen en met alle zintuigen gewaar worden hoe de natuur ontwaakt. Bij begin punt 2 suggereert de wandelgids even de brug over te steken om de woonboten en waterval te bezichtigen. Zeker doen! Dit levert een werkelijk schilderachtig tafereel op. De doortocht door de wijk Bosscherveld luidt het keerpunt van de route in. Terug richting België langs de woonboten van Maastricht en de zuid-Willemsvaart. De fietspaden in de route zijn normaliter erg druk bereden, op dit ochtendlijke uur liggen ze er verlaten bij. Buiten enkele vissers en een erg vroege vogel die de hond uitlaat, kom je geen mens tegen. Dat betekent niet dat je alleen op pad bent. Tal van vogels vergezellen je op deze waterrijke route die met de sluizen en woonboten een fraaie mengeling van architectuur en natuur voorschotelt.

 • Klaus Versin

  Momentan sind große Teile der Tour gespeprrt.

Leave a Comment