1538. Landgraaf

Comment ( 1 )

  • Rudi

    De Wilheminaberg met zijn befaamde trap van meer dan 500 treden. Toegegeven, hij lonkte en stond al een tijdje op het verlanglijstje. Tadaa! Hier zijn we dan. Een heerlijke klim naar boven op de vroege morgen. Jammer dat de ochtendstond vandaag enkel mist in de mond heeft. Een mens kan niet alles hebben in het leven, nietwaar? Het belemmerde uitzicht mag de pret niet drukken. Het pad naar beneden over de steenberg is al even leuk als de trap naar boven en leidt bovendien langs stille getuigen van het mijnverleden. Verder door bosweggetjes en over graspaadjes die de woonwijken scheiden. Misschien ook iets teveel door de bewoonde wereld als de verwende wandelaar dat mag zeggen? Onderweg wordt de tocht nog even extra opgeleukt door een kudde grazende schapen die over een graspaadje gedrapeerd staan. Dwars door schaapjes wandelen is eens iets anders dan schaapjes tellen. Er staat vandaag ook een rijkelijk verzorgd toetje op de menukaart. Een stukje Strijthagerbos brengt je naar de gelijknamige molen en kasteel waarna startplek Overstehof terug bereikt wordt.

Leave a Comment