1549. Landgraaf (Rimburg)

Comments ( 2 )

  • peter.

    Vandaag (23-04-2022) deze schitterende tocht gelopen, begonnen in Rolduc en op de helft gestopt bij d’r Eck in Rimburg, een aanrader voor de versterking van de innerlijke mens. Tijdens de eerste helft van deze mooie tocht geen “grazers” gezien! Soms moet je geduld hebben bij de overweg, want het kan even duren vooraleer de trein passeert!!
    De tweede helft richting Rolduc wederom verrassend met mooie bospaden, trapjes en vergezichten.

  • Chris

    Maandag 5 febr. 2024 deze tocht gelopen. Gestart in het dorpje Rimburg. De route richting Eygelshoven voert door een heuvelachtig bos-weidegebied. In Eygelshoven zijn de restanten van het mijnverleden nog zichtbaar. De route volgt via landelijke paadjes langs Haanrade naar Rolduc. De route door het Wormdal langs de het riviertje de Worm is schitterend. Op dit traject moet je wel rekening houden met flinke modder na regenval. Een ijsvogel heb ik gespot. Helaas geen foto kunnen maken, de ijsvogel is erg schuw.
    De hele route voert langs een dicht bevolkt gebied. Het is bewonderenswaardig hoe weinig je hiervan merkt en hoe de natuur de kans krijgt om te herstellen, met name in het Wormdal.

Leave a Comment