1550. Landgraaf (Rimburg)

Comments ( 2 )

 • Jean Sijstermans

  Beste mensen,

  Op 4 mei 2023 hebben we deze wandeling gemaakt.
  Bij punt 2 langs Hundewiese Ubach, bospad omhoog en bij 4- sprong rechts is niet meer mogelijk. Gaat men hier rechts dan wordt na nog 75 meter het pad door een omgevallen en in stukken gezaagde boom geblokkeerdover een lengte van zeker 10 meter. Erover heen gaan is geen optie en gevaarlijk.
  We zijn teruggelopen en zijn het smalle bospad verder omhoog gelopen en bij de T-splitsing naar R gelopen. Je komt vanzelf weer op de route.
  Punt 7. Ook hier ligt een omgevallen boom over het pad waar men L naar het Mausoleum loopt. Hier zal men voor de omgevallen boom naar L door het bos moeten lopen aangezien er geen pad loopt.

 • Rudi

  Een wandelroute die start in Nederland en nagenoeg volledig over Duits grondgebied loopt? Dat hebben we vandaag ervaren. We beleven een klein stukje Rimburg en wippen via een brug met twee (stenen) schildpadden de Wurm over en lopen Duitsland binnen. Meteen springt kasteel Rimburg in het oog. Het is hier nog erg rustig op de vroege ochtend, straks bij terugkeer zal dat anders blijken te zijn. Wij vervolgen ons pad en maken kennis met het Rimburgerbos wat ons naar de rand van Ubach-Palenberg brengt. We doorkruisen een stukje bebouwde kom vooraleer weer wat bos op te zoeken. Wat volgt is een leuk avontuur via een smal op en neer gaand paadje langs steile randen. Hier en daar wat omgevallen bomen vragen het betere rek- en strekwerk en een enkele keer komt er ook een aardig staaltje bukwerk bij kijken. Niets onoverkomelijk, wel een aardig extraatje. Na het bos de open vlakte in en via graspaden op weg naar buurtschap Plitschard. Ondertussen lonkte hij al een aantal keren naar ons en toegegeven, wij naar hem. Berggehalde Adolf-Grube, nog even geduld, we komen eraan. Eenmaal aangekomen, gaan we ook helemaal naar boven. Met dit heldere weer is het uitzicht fenomenaal. We merken dat onze steenberg geen eenzaam bestaan is beschoren. De talrijke steenbergen in de omtrek wijzen op een rijk mijnverleden. Alvorens op onze schreden terug te keren en de afdaling in te zetten, verkennen we boven op eigen initiatief nog wat smalle steengruispaadjes. Dan is het toch echt tijd om terug naar beneden te gaan en onze tocht te vervolgen. Enkele leuke paadjes later langs onderandere een bikerpark staan we terug in de open velden. Het verschaft een mooie terugblik op waar we boven hebben gestaan. De route doorkruist het plaatsje Hofstadt waar een fraaie waterput het vermelden zeker waard is. Er volgt nog een passage door het Rimburgerbos waar we het vervallen overblijfsel van een mausoleum van kasteel Rimburg aantreffen. Een kijkje binnenin laat ons nog duidelijk de grafnissen zien. We wandelen terug langs het kasteel, maken nog een kleine zijsprong om het kasteel nader te bekijken en lopen vervolgens terug de Wurm over en Nederland binnen. Leuke route met verrassende paadjes en een heus hoogtepunt bovenop berggehalde Adolf-Grube.

Leave a Comment