Comments ( 2 )

  • Astrid

    Deze route is helemaal niet Balen! In het begin wel wat veel verharde wegen en rechte stukken. Maar eenmaal in de natuur word het alleen maar mooier. Moerasgebied met leuke vlonderpaden en houten bruggetjes. Verder op passeer je ook nog 2 mooie vijvers. Dit alles maakt het begin van de wandeling weer helemaal goed!

  • Rudi

    Mistflarden hangen over het kanaal Dessel-Kwaadmechelen. De vogeltjes die vrolijk hun lied fluiten in de zonnige ochtend. Hier en daar een krassende kraai. Dat is het gezelschap op de bospaden en in de buurtschappen. “Groenten uit Balen”, de titel van het toneelstuk van Walter van den Broeck flitst even door het hoofd in deze rust. Het is nog stil in de Kempen. Rustgevend. Het grootste genot moet nog komen. Na het bereiken van de Grote Nete wordt de route echt schilderachtig. Denk aan lange vlonderpaden, smalle bruggetjes, kronkelende paadjes door een drassig landschap langs mooie vijvers. En last but certainly not least, het uitstapje naar de vogelkijkhut Griesbroek. Eindigen doen we met wat we begonnen waren. Een stukje jaagpad langs het kanaal Dessel-Kwaadmechelen dat nu iets later op de ochtend al flink ingepalmd wordt door wielertoeristen. Mooie en rustige route die met de doortocht door het vijvergebied zeker ook door vogelliefhebbers gesmaakt zal worden.

Leave a Comment