Comments ( 3 )

 • Astrid

  Een wandeling met 2 uitersten. Rustige veldwegen door akkers en paden langs het kanaal. Of park / bos met een “survivalbaan” en vlonder paden . Wandeling is, inclusief “suvivalbaan”, goed te doen ook voor 50 plussers!!

 • Jan Maessen

  Zondag 3 April 2022
  Onder een fris zonnetje deze heerlijke wandeling gedaan in het mooie Belgisch Limburg. Heerlijke wandeling met genoeg afwisselingen. Vooral de route door het voormalige kasteelpark in Opitter is een leuke onderbreking. Via diverse vijvers moet men via een lachwekkende survival methode aan de andere kant zien te geraken. Heel erg leuk, Super dank Jos. Op deze route kwamen we 3 andere Limburgers tegen met een A4tje van de wandelgidszuidlimburg. Groet, Jan Maessen Brunssum

 • Rudi

  Zonsopgang in Belgisch Limburg. Het is nog lekker koel wanneer de opkomende zon een oranje gloed over de velden uitstort. Een vlak landschap glijdt onder de voetzolen door. De enige hellingen die de wandelaar vandaag ten deel vallen zijn de klimmetjes naar de bruggen om de Zuid-Willemsvaart over te steken. Voor de rest bestaat de tocht grotendeels uit veldwegen door een gebied dat als een zakdoek gedrapeerd lijkt. Vermeldenswaardig is het mooie pad langs de Itterbeek dat haast geruisloos naar het kasteelpark Itterdal leidt. Dit middengedeelte van de tocht is ongetwijfeld het mooiste en ook leukste stuk van deze tocht. Een fraai vlonderpad voert over de vijvers. Het survivalgedeelte over het water brengt de speelvogel in de al dan niet ernstige wandelaar toch tot leven. Droog aan de overkant kan de tocht vervolgd worden richting Tongerlo. Twee watermolens verder blik je terug op een gemakkelijke wandeling waar voornoemd kasteelpark bovenuit steekt. De minder behendige onder u kan eventueel wel overwegen voor de zekerheid een setje droge kleren mee te nemen :)).

Leave a Comment