1565. Berg en Terblijt

Comments ( 2 )

  • Huub Beckers Maastricht

    Wat een leuke route er zit dan wel iets van hellinkjes in maar dat wordt tenslotte altijd beloond met mooie uitzichten en niet te vergeten de rust. Dan de Sint Gerlachuskerk deze is zeer zeker ook een bezoek waard.

  • Rudi

    Pinkstermaandag, vroeg in de ochtend op pad met een heerlijk zonnetje erbij. Het is meteen na vertrek bij berghotel Vue al prijs . Een start om u teggen te zeggen wat betekent dat er meteen een flinke kuitenbijter wacht. Geen klaagzang want het is algemeen bekend dat het in de mooie hellingbossen rondom Berg en Terblijt flink klimmen en dalen geblazen is. De route is dan ook gekruid met enkele pittige trappenpaden en hellingen. Deze situeren zich in het begin van de wandeling . Daarna wordt het een stuk vlakker terwijl je onderweg kan genieten van ondermeer natuurgebied Langen Akker en de Meertensgroeve. Ingendael is nog zo’n fraai stukje natuur. De meanderende Geul maakt er zijn opwachting en vandaag kruisen ook enkele grazende Konikpaarden het graspad. Château Sint Gerlach met zijn prachtige tuin vol kunstwerken en een laatste streepje langs de Geul vormen de laatste loodjes van een mooie route.

Leave a Comment