1573. Geistingen

Comments ( 3 )

 • Astrid

  Wat een heerlijke waterrijke wandeling met mooie natuur. Het natuurgebied Koningssteen – Kollegreend is schitterend. Via een mooi vlonderpad langs hoog riet en over het water. De bevers hadden heel wat bomen “omgezaagd” maar het pad was goed te volgen. Even pauze en uitwaaien bij “Het eind van België”. We hebben er weer een mooie dag opzitten.
  Tip: Neem een verrekijker mee want er zitten ontzettend veel vogels.

 • Annelies & Ton uit Weert

  Weer een schitterende wandeling gemaakt op 20 augustus 2023 langs veel water. De route klopte prima en gezeten op het bankje bij het Eind van België kwam een kapitaal aan boten en bootjes langs op deze schitterende zonnige dag. Zelfs de aanwezige runderen zochten verkoeling in het water. Alweer een toproute Jos langs natuurgebieden waar ik nog nooit geweest was en toch zo dichtbij. Ga zo door.

 • Rudi

  Het belooft een stralende en zonnige dag te worden. Bij het uitwandelen van Geistingen steekt de zon zijn heldere kop al boven het water van jachthaven de Spaanjerd en zet het landschap in een gouden gloed. En dat landschap? Dat zal vandaag voor het overgrote deel bestaan uit water. Het eerste onverharde en tevens drassige pad volgt geruime tijd de Witbeek. Deze brengt ons tot in Kessenich waar een leuk rondje door dit dorp volgt. De ruïne van mottekasteel Den Berg was jammer genoeg wegens werkzaamheden afgesloten maar er is genoeg te zien. De Sint Martinuskerk welke later boven het waterachtige landschap zal uittorenen ligt op de route en we leren waarom de bijnaam van de inwoners van Kessenich de “Ertesjieters” is. Mogen we stellen dat na het dorp de tocht écht begint? Natuurgebied Koningssteen-Kollegreend wacht immers om de hoek. Drassig graspaadje, een leuk plankenpad door de blubber gevolgd door een vlonderpad dwars over het water zijn de binnenkomers. Verder wandelen met links de plas Grote Hegge en rechts de Kessenichplas. We lopen hier echt op de grens want links ligt Thorn in Nederland en rechts Kessenich in België. Verderop getuigen de vele afgeknaagde bomen dat niet enkel de wandelaar maar ook de bever zich kiplekker voelt in dit gebied. Op deze route die in het teken van water staat, mag de Maas niet ontbreken. Na een weg gezocht te hebben tussen de gevallen boomstammen, draaien we rechtsom en volgen via een smal pad deze rivier. Het brengt ons bij een uiterst idyllisch pauzeplekje, “Het eind van België “, waar gezeten op een zitbank kan genoten worden van het landschap en de plezierjachten op de Maas. Wederom vervolgt de route dwars door het water, links de Maas en rechts de Kessenichplas. Het is een komen en gaan van watervogels. Na geruime tijd langs de waterplassen gestruind te hebben, volgt nog een paadje tussen kleine vijvers waar we de kikkers zo het water in zien springen. Stilaan tijd om de route af te sluiten en dat doen we met een flink stuk wandelen … langs de waterkant. Via een graspad langs de Vissenakkersplas, waar vandaag een viswedstrijd plaatsvindt, komen we terug in Geistingen. Een schilderachtige en open route die menig waterliefhebber zal laten watertanden, ideaal om tot rust te komen.

Leave a Comment