1599. Aalst (Waalre)

Comments ( 3 )

 • Margriet

  Gisteren de wandelschoenen aangetrokken en op naar Aalst!
  Wij zijn gestart bij punt 5, op de Vlasrootlaan 2.
  Vrij snel liepen we langs het Vlasrootven, met prachtige roze waterlelies. Daarna liepen we een hele tijd over kronkelende bospaadjes, wat de wandeling zeer verrassend maakte. Ook heerlijk om met dit weer in het bos te wandelen. Je loopt een stukje door het centrum van Aalst om vervolgens weer in het bos rond te dwalen.
  Wij vonden het een prachtige route, zeker weten dat we deze nog een keer lopen!

 • Astrid

  Toen we vandaag aan de wandeling begonnen, kwamen we er al snel achter dat het niet de beste keuze was geweest om deze wandeling vandaag te lopen. Afgelopen periode heeft het extreem veel geregend waardoor stukken langs de Tongelreep royaal onderwater stonden en de vennen flink uit hun oevers waren getreden. Met wat kunst en vliegwerk is het ons toch gelukt om de route steeds weer op te pakken. We gaan zeker eens terug in een drogere periode. Want het lijkt ons een mooie wandeling met leuke bruggetjes, vlonderpaden en mooie vennen.

  P.s Jos geeft aan bij punt 2 dat je een stok moet zoeken wanneer je last hebt van de brandnetels.
  Ik zou zeggen na extreem veel regenval. En je komt bij punt 1 bij de stapstenen….. Last van het water zoek een bootje ;-))

 • Marjo Vink en hond Lara

  Gisteren deze route gelopen. Fraaie route maar wel met de nodige aanpassingen. Het pad langs de Tongelreep is niet te lopen. Dichtbegroeid met brandnetels en overstroomd. Ook waren diverse vennen ver buiten hun oevers getreden. Geen doorkomen aan. Andere paden gezocht. Daarvan zijn er genoeg dus dat is prima te doen. Mooi gebied. Ik heb geparkeerd op de wandelparkeerplaats bij het Stationskoffiehuis, tegenover het gemeentehuis. Dat is tevens ook een heel mooie horecagelegenheid. Honden welkom.

Leave a Comment