Comments ( 3 )

 • Jan Maessen

  Beste wandelaars, Zondag 9 Oktober deze wandeling gelopen. Ik zou bijna zeggen dat het verplicht is aan alle wandelaars om deze kleine wandeling te lopen. Je waant je zo ver weg van Nederland (maar 10 minuten achter de grens bij Vise) wat een super omgeving, en een spectaculair einde van deze wandeling. Chapeau Jos, en hartelijk dank.
  Jan Maessen – Brunssum

 • Rudi

  Een korte route door de mooie landschappen van Wallonië. In Dalhem vertrek je aan de spoortunnel en daarmee wordt meteen een blik gegund op de apotheose van deze wandeltocht. Vrijwel meteen belandt je in de weilanden waar het langs de Berwinne goed struinen is. Ook het uitzicht op Chateau Dalhem is hier zeker het vernoemen waard. Bovenop het plateau is het uitwaaien geblazen. Voor het laatste gedeelte daal je door de weilanden af richting de Bolland, een zijbeek van de Berwinne. Dalhem liet zich van in de weilanden bewonderen. Nog een fraai pad onderlangs het stadje en daar is ie dan, de spoortunnel die de wandelaar onder de kasteelruïne van Dalhem door terug naar de parkeerplaats leidt. Om speciaal voor deze tunnel naar Dalhem af te zakken mag dan fel overdreven zijn, hij voegt zeker een extra touch toe aan deze interessante route.

 • L&L

  Leuk, klein ommetje rond Dalhem, met slechts 1 helling na ca. 1km. Mijn Garmin vond het beginadres dat aangegeven is door Jos niet: Rue du Soldat Joseph Dethier 19, Dalhem.
  Wanneer u Rue de Joseph Dethier 19, Dalhem invult, dus du soldat weglaat, vind uw GPS het beginpunt wel.
  Top beschrijving!

Leave a Comment