1623. Wiemesmeer

Comments ( 2 )

 • Rudi

  De wind giert om de oren. De hemel oogt dreigend met voorbij zoevende donkere wolken. Goedemorgen Wiemesmeer! Door de bebouwde kom op pad. Vooraleer de natuur in te duiken, wacht nog een bezoekje aan het Mariapark met de Lourdesgrot en bijbehorende kruisweg. Na dit ommetje volgen de bos- en graspaden elkaar op. Leuk, ontspannend en rustgevend. Interessant wordt het bij het bereiken van Duikvijver de Kyn waar een erg leuk rondje langs de waterkant van start gaat. Tot dusver bleef het op enkele spatjes na droog en nu komt zowaar het zonnetje tussen het wolkendek piepen. Het lichtspel met het wateroppervlak geeft mooie beelden. De waterpartij wordt afgesloten met een fraai uitkijkpunt over surfplas Papendaalheide. Weer verder over bos- en graspaden al worden deze naar ons gevoel in dit tweede deel een pak fijner. Kleine smalle paadjes weg van de bewegwijzering die je, als je niet oplet, zomaar voorbij loopt. Een gemakkelijke en ontspannende route waar het Mariapark en de vijvers de hoofdrollen spelen, leuk om eens te wandelen.

 • L&L

  Leuke schaduwrijke (bos)wandeling, die vrijwel geheel vlak is. Direct aan het begin ligt het prachtige Mariapark, met de Lourdesgrot. Echt een bezoekje waard!
  Vandaag was het 30C en was het bos een ware airco; heerlijk! Bij de vijvers onderweg vond onze Corgi ook zijn verkoeling!
  Op het laatst bij punt 6 hebben we ons verlopen: bij “Negeer zijpaden en bij huisnr. 45 loopt u Wiemesmeer binnen”. Nr 45 hebben we niet gezien, maar dat kan net zo goed aan ons gelegen hebben. Uiteindelijk zijn we met hulp van onze Iphone toch uitgekomen. Wel hadden we toen 12km op de teller staan.

  Echt een wandeling om samen met uw hond, bij warme dagen te doen. Er is geen horeca onderweg, maar bij het begin- eindpunt in Wiemesmeer zijn wel enkele gelegenheden.
  Wij hebben ons zelf na afloop op een lekker Belgisch frietje getrakteerd!

  Onze bedankjes weer aan de samenstellers van al dat moois!!

Leave a Comment