Comment ( 1 )

  • Rudi

    Een mooie plek om aan de tocht te beginnen, brasserie Nieuw Ehrenstein is een imposante hoeve middenin het groen. De liefhebbers van waterrijke wandelingen komen met deze route aan hun trekken. Wij onze ochtendwandeling, de watervogels brengen aan stuwmeer Cranenweijer hun ochtendsymfonie ten gehoor. Straks op het einde van de route zullen we dit stuwmeer en zijn gevederde gasten nog verder mogen ontdekken. Kasteel Ehrenstein wacht om bewonderd te worden. En ook hier komen we in deel twee langs de andere kant terug langs. Het is geen route met echt steile hellingen, wel kom je in het bos verschillende leuke trappenpaden tegen waarvoor je wel goed ter been moet zijn. In het Hambos volg je ook een prachtig paadje langs de Anstelbeek. Genieten aan de waterkant. De doortocht door centrum Kerkrade en de passage langs de sponsor luidt de terugweg in. Buiten nog meer bos en trapjes volgt ook het stadspark van Kerkrade. De voormalige vuilstortplaats die midden vorige eeuw een groene bestemming kreeg, is nu een fijne plek om te vertoeven. Afsluiten doen we met meer kasteel Erenstein en nog meer waterpret bij stuwmeer Cranenweier. Hoewel de bewoonde wereld nooit veraf is, is dit een mooie, afwisselende en toch rustgevende route om te wandelen.

Leave a Comment