Comment ( 1 )

  • Rudi

    Het is nog vroeg wanneer de dame van Google Maps Sas VI als letters uitsprekend ons het straatje langs het kanaal richting vertrekpunt opstuurt. Het kanaal van Bocholt naar Herentals, precies tussen sluizen 6 en 7, vandaar de straatnaam Sas VI, is het openingsdecor van deze route. Beginnen met een lange rechte lijn langs deze waterweg. Op het kanaal zelf lijkt een versie van het Zwanenmeer aan de gang. Een aantal van deze gracieuze watervogels heeft zich er al verzameld. Twee anderen zetten er hun sierlijke landing in op het wateroppervlak tijdens het voorbij wandelen. Mooi om te zien. Bij sluis 6 draaien we linksop en steken even verder de trekgracht Kattesteertvijver over. Weer linksom en geruime tijd volgen we het grindpad langs dit waterloopje. We zijn op weg naar het Provinciaal Groendomein Prinsenpark, een brok recreatie en natuur van 215 hectare. Bij het betreden van het bos verraden verschillende wegwijzers dat we het gebied betreden hebben. Leuk intermezzo onderweg: de stiltecocon Ghonga in de vorm en kleuren van een slak. Loop er eens omheen en betreedt het kunstwerk. Gezeten op het bankje binnenin ervaar je de rust om je heen. Verder op pad lopen we langs het hoofdgebouw van het Groendomein. Stilaan naderen we het mooiste deel van de route, een mooi vijvergebied. Het uitzicht over de Gertryvijver, de grootste waterplas, is prachtig. Tip van de dag: bewaar je lunchbox tot op deze plek. Op het halfronde uitkijkplatform staat een picknickbank waar je kan pauzeren op het water terwijl je de vogels spot. Verderop werpen we doorheen de bomen een blik op de Merpikdelvijver vooraleer aan de Kattesteertvijver te arriveren. Deze laatste lopen we een stukje omheen. Alvorens de vijvers de rug toe te keren, is er nog mogelijkheid om een zijsprongetje te maken naar een uitkijkwand over de Kattesteertvijver. Zeker doen! De route vervolgt over zanderige veldwegen en langs een groot melkveebedrijf. Onderweg nog even geknuffeld en vriendjes geworden met de brave hond des huizes die zelfs een stukje mee op liep. We komen terug aan het kanaal Bocholt-Herentals én aan sluis 7. De laatste fase is hetzelfde als de eerste, namelijk een lange rechte streep langs het kanaal die ons bij de sponsor Breykenshoeve brengt. De zaak is nog gesloten, wie wil kan gebruikmaken van de automaat die tal van zuivelproducten alsook verse aardbeien bevat. Geen spectaculaire maar zeker een leuke en heel makkelijke route, de streek is zo vlak als een biljartlaken.

Leave a Comment