1681. Berg en Terblijt

Comments ( 2 )

  • Mark

    Vandaag ben ik twee keer gestart bij de Geulhemmermolen: eerst wandeling 1272, daarna deze wandeling. Samen 15 kilometer zonder twee keer dezelfde paden te lopen (behalve de brug over de Geul aan het begin).
    De wandeling begint heel vlak en leidt naar Chateau St. Gerlach met een geweldig park. Daarna zijn er dierlijke ontmoetingen met Gallowayrunderen en Konikpaarden. Aan het eind van de wandeling zijn er enkele meters stijgen. Alles bij elkaar kort, maar afwisselend.

  • Rudi

    De weersvoorspellingen zijn eensluidend. Droog houden zal er niet inzitten. Wat is er dan idealer dan een korte route om even de benen te strekken en wat zuurstof mee te pikken? Het schemert bij vertrek aan de Geulhemermolen. Het water van de Geul ruist en bruist. Op naar Château St. Gerlach via grindpaden. Het kasteel en de beeldentuin ogen altijd fraai om langs en doorheen te wandelen. Bij het betreden van natuurgebied Ingendael laten de eerste regendruppels zich voelen. De neerslag zal ons vanaf nu steeds nadrukkelijker vergezellen. Langs de Geul, over het “Kloasterbrökske” en een prachtig uitzicht op kasteeltje Geulzicht dat vanwege de regen door nevelslierten omhuld lijkt. Dan is het tijd om te beginnen klimmen. Eerst een stukje asfaltweg en dan via een leuk trappenpad het bos in. Na de boswandeling gaat het via de bekende grotwoningen terug naar het vertrekpunt waar we nat maar een leuk tochtje rijker arriveren.

Leave a Comment