1696. Nattenhoven

Comments ( 3 )

 • Rob Wilders

  Deze wandeling hebben wij op 3/7 gelopen en begonnen bij punt 3 in Grevenbicht. Een dergelijke wandeling hebben wij nog niet eerder in Limburg gelopen. Het eerste stuk langs de Kingbeek is verrassend mooi. Wel zijn lange broek en hemd of trui met lange mouw aan te bevelen gelet op de vele overhangende bramen struiken. Op het stuk langs het Julianakanaal is het jammer dat er nergens een zitbank staat.
  En dan de Maasbeemden langs de Grensmaas: af en toe lastig lopen door de keien die achter bleven na hoogwater. Maar struinen door het zand is hier gewoon leuk. Weer iets anders dan lopen over het strand in IJmuiden dat wij afgelopen zaterdag deden. Je ziet veel wilde bloemen en vogels zijn ook in grote getale aanwezig. Kortom, een aanrader deze wandeling!

  Na terugkomst met de auto even doorgereden naar Tuddern in Duitsland, wij waren toch vlak bij.

 • Rudi

  Nattenhoven, vrij struinen langs de Maas door keien en door mul zand. Onderweg van nabij begroet door zowel de welbekende Galloways én Konikpaarden. Het is een fijne start van de zaterdagochtend. De vraag is of het droog blijft na alle nattigheid van de afgelopen dagen. Het antwoord op die vraag is negatief. Verrasend komt het water niet uit de hemelsluizen naar beneden, maar levert de hoge begroeiing op de smalle paadjes verderop langs de Maas kletsnatte kledij op. De route verlaat de rivier en het is afwachten wat er nog meer voorgeschoteld wordt. Vaak lossen routes de verwachtingen in, een enkele keer zit het wat tegen. Nou, nummer 1696 Nattenhoven overtreft ruimschoots de verwachtingen. De passage langs de Maas was tamelijk ruig en min of meer avontuurlijk te noemen. In Grevenbicht wacht de wandelaar een Romeinse grafheuvel die later een Joodse begraafplaats werd. Daarna volgt een schilderachtig paadje langs de Kingbeek die vol kroos zit. Dit plekje natuur is werkelijk een juweeltje. Het Julianakanaal mag in deze contreien niet ontbreken. Het laatste stuk van de route gaat over een smal betonnen pad in alle rust langs deze waterweg. Nattenhoven wordt bereikt zonder een spatje regen. Meer zelfs, het zonnetje besloot door te breken. Een mooi besluit van een geslaagde ochtendwandeling.

 • Myriam

  Na dit mooie verhaal, de moeite waard om te gaan ontdekken.

Leave a Comment