Comment ( 1 )

  • Rudi

    Een verlaten parkeerplaats bij Hoeve de Aar. Het is dan ook nog vroeg dag. Zeggen dat de zon net op is, zou misschien wat overdreven hoopvol klinken. We zullen op heel de wandeling geen straaltje zonneschijn te zien krijgen. Op pad over geasfalteerde wegen, begeleid door vogelgezang en het brullen van kikkers. Langs de Weltermolen en de Weltervijver. Hoewel de geluiden van het verstedelijkt gebied duidelijk doordringen, bevinden we ons middenin het groen. Er is opmerkelijk veel volk op pad ondanks het ochtendlijke uur. Aan de vijver doen vissers hun ding met de hengel. Op de wandelpaden kruisen we geregeld baasjes die begeleid worden door hun vrolijk kwispelende viervoeter(s). Grijs, grauw en hoewel het niet regent, voelen we toch het overvloedige vocht in de lucht hangen. Verder langs volkstuintjes. Onder een viaduct door en hier begint wat ons betreft het mooiste deel van de route. Het asfalt wordt verlaten, het wordt drassiger en we gaan in stijgende lijn. De begroeiing wordt ook dichter en hoger. Ook zonder regen kan je behoorlijk nat worden. Smalle paden tussen afrasteringen glijden onder onze voeten door en we doorkruisen enkele weilanden. We passeren twee schachten van kalkoven Bosrand, de dubbele kalkoven van kalksteengroeve Putberg. Na een trappenpad arriveren we bij het geologisch monument groeve Putberg. Om dit mooie lusje te besluiten volgen we nog een erg leuk bospad. Terug onder het viaduct door en iets verderop glibberen we over een fraai smal paadje langs een akker. We schampen buurtschap Benzenrade en gaan verder door het Geleenbeekdal. Vooraleer terug te keren bij Hoeve de Aar treffen we nog een mooie vijver waar een troep ganzen het wandelpad heeft ingepalmd. Na het nodige geblaas van hun kant kunnen we verder om de tocht te besluiten. Leuk ommetje door de groene omgeving van Heerlen met als hoogtepunt de lus langs kalksteengroeve Putberg.

Leave a Comment