Comment ( 1 )

  • Rudi

    Afgelegen, dat zeker! Op dit ochtendlijke uur ook nog erg rustig. Meteen bij aannvang krijg je een fraaie blik op de lekkernij die straks van nabij te bewonderen valt, de Sibelcogroeve. Maar eerst op weg over leuke bospaadjes. De herfst heeft zijn intrede gedaan en het is genieten van het feeërieke kleurenpallet. Verder op het menu staat nog een stukje Brunsummerheide waar ook altijd een flinke portie wandelgenot te halen valt. Heksenberg, de Heerlense wijk die het enige stukje bewoonde wereld in deze route vormt, brengt je naadloos tot bij de uitkijktoren die boven de Sibelcogroeve prijkt. De vorm van een transportband, steil omhoog is het een fikse klim. Daar krijg je dan wel een uitzicht om U tegen te zeggen voor terug. Fenomenaal! De tocht gaat verder langs de plas van de groeve. Verderop komen we nog enkele lieden van de groendienst tegen, zijnde enkele vriendelijke Galloways die ons pad delen. En net als je denkt dat het er bijna op zit, weet de wandelgids je toch nog blij te verrassen met enkele leuke en smalle bospaadjes. Leuke korte route die een mooie inkijk geeft in een nieuw natuurgebied dat in 2023 is opengesteld voor het publiek. Zeker de moeite van het ontdekken waard.

Leave a Comment