Comments ( 3 )

 • Toos

  Wij begonnen de wandeling bij het beeldje van Fonske op de Grote Markt. Al snel lopen we via de mooie parken in herfstkleuren de stad uit. De route gaat via het Begijnhof en de Dijle naar het kasteel en dan verder door mooie natuur tot je weer bij het Begijnhof de stad inkomt.
  Deze wandeling is een hele mooie manier om Leuven te leren kennen, vooral ook door de uitgebreide informatie die in de beschrijving staat. Zeker de moeite waard!

 • walter

  Vandaag deze wandeling gelopen, hadden geluk een zonnetje en stralende hemel. Hele leuke route langs verschillende faculteiten van Leuven en door de mooie stad. Mooie afwisselende route en zoals altijd weer perfect uitgeschreven. We hebben genoten van deze wandeling!!!!!

 • Rudi

  Van familiebezoek gebruik maken om een tussenstop in Leuven in te lassen. Het weerzien met de stad voelt vrij vertrouwd, toch ontdekken we vandaag verrassende en onbekende plekjes. Meteen van bij het vertrek volgt een brok natuur in de groene rand van de studentenstad. Even op adem komen op de rechte en goed begaanbare bospaden vooraleer het bruisende stadsleven in te duiken. Ook op een ochtendlijk uur heerst er al een flinke drukte. Je loopt dan ook langs campussen van de universiteit. Op een doordeweekse dag zijn studenten al vroeg op de been. Door parken langs sportvelden, langzaam maar zeker dring je door tot in het hart van de stad. Voor je het weet, loop je het Groot Begijnhof binnen. Dit pareltje dat op de lijst van werelderfgoed van UNESCO prijkt, gooit je terug in de tijd. Je loopt door smalle straten, over kasseien tussen de volledig gerestaureerde gebouwen. Bovendien maak je kennis met de Dijle, de rivier die door Leuven en dwars door het Groot Begijnhof stroomt. De Dijle zal je vandaag nog vaker begeleiden op je tocht. En plots sta je op de markt. De Oude Markt met mooie architectuur maar vooral met veel cafeetjes en terrasjes. Gezelligheid troef hier. Na het eventueel bachanaal volgt de Grote Markt. Vergapen is hier wel een toepasselijk woord, denken we. De Sint Pieterskerk is een prachtig bouwwerk, zeker. Absolute blikvanger is echter het stadhuis. Dit even imposante als majestueuze gebouw wordt in deze wandelgids naar onze bescheiden mening terecht als één van de bekendste gothische stadhuizen van de wereld omschreven. In de Tiense straat is er nog genoeg gelegenheid om de inwendige mens te versterken vooraleer enkele fraaie parken in te duiken. Leuke trappenpaden, een restant van de stadsomwalling in de vorm van de Sint Donatustoren, een muziekkiosk daterend uit 1898, het ligt allemaal op je pad. De Dijle neemt je verder op sleeptouw. Nog even door het Groot Begijnhof, wat zeker geen straf is. Verder stroomt ze langs het voetbalstadion van Oud Heverlee Leuven. Stilaan neemt ze je mee naar nog een fraaie blikvanger van vandaag, kasteel Arenberg. Loop gerust even de rivier over om de binnenplaats van dit 16de eeuwse kasteel te bewonderen. Volg dan de waterloop naar de Arenbergmolen, de voormalige banmolen van de heerlijkheid Heverlee en tegelijk één van de oudste molens van Vlaanderen. Laat je vervolgens door de Dijle wegvoeren van de bewoonde wereld. Terug het groen in. Waar je de tocht kan eindigen zoals je hem begon. Even op adem komen op de rechte en goed begaanbare paden na van het bruisende stadsleven genoten te hebben.

Leave a Comment