Comment ( 1 )

  • Rudi

    De Bemelerberg, een parel in het Zuid-Limburgse landschap. Eentje die de wandelaar pittig en aangenaam weet te verrasssen. De uitzichten bovenop de berg zijn grandioos, de smalle en steile paadjes zijn gerust avontuurlijk te noemen. En van avontuur gesproken! Het avonturiersniveau wordt vandaag met enkele niveaus opgekrikt. Door de overvloedige regenval van de laatste tijd staan we al meteen onder aan de berg met de voeten in het water. Het volledig (Pieter)pad is ondergestroomd. Het is als het ware door een rivier naar boven waden. Er staan bordjes met “betreden op eigen risico”. Waterdicht schoeisel is dan ook onontbeerlijk om door het enkelhoge water te komen. Boven wachten schitterende panorama’s en liggen de paden er droog begaanbaar bij. Wanneer we afdalen, komen we terug in “overstromingsgebied” terecht en is het verder peddelen. Ook verderop in de route zijn er signalen dat het water stevig heeft huisgehouden. Holle wegen en trappenpaden zijn her en der weggespoeld en het is door de kraters een weg zoeken. Vermeldenswaard zijn nog een leuk pad door een weiland/hoogstamboomgaard waar je tussen de koeien door wandelt en een erg leuk pad tussen mergelwanden. Dit laatste ligt er verrassend genoeg tamelijk droog bij. Deze route is een ideaal kort rondje om dit wandelparadijs te verkennen. Voor ons verhoogt het ploeteren door water en klauteren door weggespoelde paden het wandelplezier. We kunnen ons echter voorstellen dat velen de route nu te lastig/gevaarlijk vinden en de tocht liever uitstellen.

Leave a Comment