Comments ( 3 )

 • Jochen

  Vandaag hebben we deze wandeling gemaakt. Deze wandeling is het mooist te doen in de herfst de bladeren die allemaal geel en rood kleuren maken de wandeling nog mooier. In punt 3 net na het uitzichtspunt is de daling wel inderdaad heel erg steil. Op sommige plaatsen zijn stukken van het pad weggespoeld. Een alternatief wat je kan maken is terug te lopen naar de 4 sprong voor het uitzichtspunt en dan rechts afslaan en het bordje (Méry 2 km) volgen dan kom je ook beneden uit aan de eenrichtingsweg en kan je je route verder vervolgen.

 • Rudi

  Twee uitkijkpunten hoog op de rotsen, een flink stuk langs de Ourthe, een abdij en een kasteel, moeten we nog verduidelijken dat dit een magnifieke tocht wordt? Zaterdagmorgen in alle vroegte op weg naar Tilff. Bij het naderen van het stadje verraden de omliggende heuvels al dat ons wat pittigs te wachten staat. En pittig wordt het. Meteen bij het verlaten van de parkeerplaats gaan we al ferm in stijgende lijn. Smalle bosweggetjes, hier en daar een (steil) asfaltweggetje en tussendoor al enkele fraaie panorama’s. Als kanttekening vermelden dat wat in de beschrijving bij punt 1 omschreven staat als “bijzondere opbergplek/tuinhuisje” naar onze bescheiden mening ook wel een sauna zou kunnen zijn. In ieder geval, wij gaan verder op en neer en komen aan op Le Grand Boubou, het eerste uitkijkpunt van vandaag. Genieten met hoofdletter en tegelijkertijd mijmeren over de tal van wandelroutes die hier ongetwijfeld in het ronduit schitterende landschap verborgen liggen. En het genieten gaat verder want we dalen af richting Ourthe. Het dient gezegd, het smalle en bij momenten erg steile paadje is niet voor bange zielen. De eerlijkheid gebiedt ons echter ruiterlijk toe te geven dat wij ook wel voor dit soort paden deze routes uitkiezen. Heerlijk avontuurlijk wandelen en klauteren, zalig! Beneden volgt het eerste stuk langs de Ourthe, waterval incluis. In de verte zien we ze al hoog boven ons liggen, de abdij van Brialmont. Straks wandelen we er langs, dus weet de goede verstaander al meteen wat dit betekent. Inderdaad, wij terug (met momenten steil) naar boven. Je weet waar je het voor doet want de abdij, voor de cisterciënzerzusters er in 1961 hun intrek namen een kasteel, is een erg aardig bouwwerk. Helemaal om de abdij heengelopen belanden we terug in het bos en algauw komen we bij ons tweede uitkijkpunt bovenop de rotsformatie Rocher Sainte Anne. Een genietplekje met de Ourthe ver beneden ons. Een flinke afdaling later staan wij ook terug beneden en dan is het in een lange vlakke rechte lijn uitbollen langs de Ourthe. Vooraleer terug in de auto te stappen, passeren we nog Château de Brunsrode. Dit mooie kasteel nodigt uit om nog even in alle rust op een bankje na te genieten van een heel mooie wandelroute.

 • walter

  prachtige wandeling, wat hebben weer genoten van de stevige klimmetjes en mooie afdalingen!!
  Wederom een prachtige wandeling Jos met perfecte beschrijving! Mercie

Leave a Comment