1730. Valkenburg

Comments ( 2 )

  • Rudi

    Valkenburg by morning. Het licht van de opkomende zon in samenspel met de wolkencombinaties geeft mooie taferelen. Voeg daarbij de nevelslierten die hier en daar tussen de heuvels hangen en er ontpopt zich bij vlagen een gevoel van in een fantasy verhaal te wandelen. Enkele nieuwe wandelwegjes ontdekt. Ook veel bekende paden, dat zeker. Toch voelt het steeds weer goed om hier weer terug te keren. Het uitzicht op het Zuid-Limburgse vijfsterrenlandschap blijft fenomenaal en het panorama op de stad Valkenburg is ook iedere keer weer genieten. De dalende weg richting hoeve Euverem en verderop de Viabelgica, het blijven fraaie wandelwegen om onder de schoenen te voelen. En dan De Kluis op de Schaelsberg, die mogen we zeker niet vergeten te vermelden. Sowieso wacht er de reiziger een magnifiek uitzicht. Bovendien hoef je helemaal geen katholiek te zijn om de rust en kalmte van deze bijzondere plek te ervaren. Wederom een fraaie wandelroute die vele wandelharten zeker zal kunnen bekoren.

  • Robert Blom

    De planning was gisterochtend, maar toen ontbrak de sneeuw en dus hedenochtend, net voor opkomen van de zon, op pad. Wauw wat zag het er schitterend uit. Zoals hierboven al beschreven de opkomende zon, wolkencombinaties, nevelslierten en nu als extra kers op de taart was er overal (een flink pak) sneeuw! Helaas waren de wijdse zichten vandaag niet te zien vanwege toch flink wat mist (soms minder dan 100m zicht), maar het was genieten van begin tot einde ondanks allemaal bekend terrein. Gelukkig had op sommige landweggetjes een auto gereden want anders was het echt afzien geweest door de soms wel 20cm dikke laag sneeuw. Prima wandeling overigens voor alle jaargetijden, dus geniet ervan!

Leave a Comment