1733. Ulestraten

Comment ( 1 )

  • Rudi

    Een druilerige zaterdagochtend, er heerst nog een diepe rust in Ulestraten. Aanvankelijk start de route ook vrij rustig. De dorpskern uit, een veldweg over het Plateau van Schimmert, enkele asfaltweggetjes, het is langzaam opstarten. Voorbij het hek bij regenwaterbuffer Genzon enkele reeën gespot in de omliggende weilanden. Overigens een erg leuk graspad wat we hier te bewandelen krijgen. Er volgen nog enkele asfaltwegen, deze zijn bekend terrein. Van ver zien we hem al liggen, hoog en droog, kasteelboerderij Hoeve Wijngaardsberg. Buurtschap Waterval blijft leuk om door te wandelen en dan…bij het trafohuisje rechtsop. Eerst een trappenpad steil omhoog, daarna dwars door de weilanden naar boven waar de Wijngaardsberg wacht. Het is een klassieker, vinden we, maar wel een pareltje van een klassieker. Boven heb je dan ook een schitterend uitzicht. Verder over het domein van de kasteelboerderij langs de wijngaard en dan lopen we het bos in. Het grote genieten is nog niet afgelopen. We slaan een haast verborgen bospaadje in dat op en neer golft. Hier en daar wat bukken om afgebroken takken te ontwijken verhoogt de pret alleen maar. We steken een bredere bosweg over en blijven geruime tijd hoog door de bosrand slingeren met hier en daar door de bomen mooie uitzichten. Een laatste afslag in het bos brengt ook een laatste steile klim met zich mee. Boven verlaten we het bos, lopen tussen twee mergelpilaren door en dan is het uitbollen richting Ulestraten. Dat doen we zoals we begonnen met een fraai graspad en enkele asfalt- en veldweggetjes. Terug op de parkeerplaats blikken we terug op een erg leuke en afwisselende wandeling.

Leave a Comment