Comment ( 1 )

  • Rudi

    Gulpen ligt bedekt onder een grijze wolkendeken wanneer we in alle vroegte arriveren. Op pad komen we meteen langs de Gulp en zien we het waterrad van de Neuborg molen in bedrijf. Bruggetje over, even verder langs een mooie vijver en dan komen we langs een trekpleister die we in de auto vanop de grote weg al in de smiezen hadden. Het imposante kasteel Neuborg ligt op de route. De kasteelmuur belemmert aanvankelijk het zicht maar even verder is een zijsprongetje mogelijke om Neuborg in zijn volle glorie te bewonderen. Voor ons liggen grind- en graspaden in het verschiet. Een geregelde glimp op het landschap leert ons dat het zonnetje her en der wat lichtstralen door de wolken weet te sturen. Het zorgt voor een mooi effect in de heuvels. Verderop laten we de pogingen van de zon even voor wat ze zijn en duiken via een smal pad het bos in. Dit diep uitgesneden pad over het voormalige tracé van de tramlijn Maastricht-Vaals is een pareltje. Naar ons gevoel wordt de route vanaf hier alleen maar mooier. Smalle bospaadjes en stukjes weiland wisselen mekaar af, veldwegen brengen ons naar rustige buurtschappen. Rust en openheid met een blik op een vijfsterrenlandschap. In de bossen wandelen we steevast onder begeleiding van symfonieorkest “De Gevederde Vrienden”. Naar het einde toe pikt de Gulp ons aan een fraai vakwerkhuis weer op en leidt ons door weilanden terug richting Gulpen. De laatste rechte geasfalteerde lijn loopt langs de achterkant van kasteel Neuborg terug naar de parkeerplaats. Geen al te pittige route, geen drukke centra of bevolkte gebieden maar 12,5 kilometer struinen en genieten in alle rust en ruimte.

Leave a Comment