Foto boven van wandeling 1801, deze steenhandel heeft een simpele naam…..
Nieuwe foto’s op de hoofdpagina in de maand november van wandeling 1794 en 1810.
Vandaag een korte 5-sterrenwandeling in het Land van Herve vanuit Saint-Jean-Sart en een leuke familiespeurtocht vanuit Eijsden.
Nieuw op de site: Wandeling 1811. Saint-Jean-Sart 6,5 km.
Op 15 km rijden vanaf de Nederlandse grens bij Eijsden ligt midden in het Land van Herve, nabij de stad Aubel, het dorpje Saint-Jean-Sart. Weilanden, klaphekjes en schitterende vergezichten kenmerken deze heuvelachtige wandeling. U wandelt omlaag naar het dal van het beekje La Bel en dan struint u via klaphekjes door de weilanden naar de buurtschap Creft. Dan klimt u omhoog naar de Sint Annakapel met picknickbank, een prachtige pauzeplek. U volgt een balkonpad met schitterend panorama en na weer een stuk door weilanden bereikt u het uitkijkpunt Knuppelstock met schitterend uitzicht. In de weilanden is de route meestal gemarkeerd en de klaphekjes zijn duidelijk. Het is een korte route om eens kennis te maken met het favoriete wandelgebied van auteur Jos Wlazlo.
Bekijk hier de wandeling en foto’s.
Foto onder: Weilanden en klaphekjes in het land van Herve.
Nieuw op de site: Wandeling 1812. Eijsden Familiespeurtocht 6,8 km.
Tijdens deze leuke familiespeurtocht kunnen kinderen van de basisschool onderweg vragen beantwoorden en de ouders kunnen de antwoorden downloaden. U wandelt eerst naar de kerk van Oost-Maarland en via een voetpad langs weilanden loopt u naar enkele bedrijven. Via een voetpad wandelt u naar het dorp Eijsden en passeert u bij het Ursulinenklooster een Mariagrot. In de oude kern loopt u naar de Maas en dan struint u geruime tijd over graspaden door de beemden. Voorbij een mooie vijver komt u bij de jachthaven en via bospaadjes komt u weer bij het terras. Ook zonder de speurtocht is het een leuk rondje om te wandelen.
Bekijk hier de wandeling en foto’s.
Foto onder: Jachthaven in de Eijsder Beemden.
Nieuw op de site: IJssalon De Gebroeders in Bakel. Hier start wandeling 1813.
Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1741. Gilze.
Fotograaf: J. Wlazlo.
Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1381. Tilff, op de rots boven de snelweg naar Luik.
Fotograaf: H. Schutte.
Ingezonden foto: Onderstaande foto van wandeling 1727. Neeroeteren.
Fotograaf: J. Heerings.
Actueel: Onlangs een nieuwe route uitgezet vanuit Heeze, dit wordt wandeling 1817.
Foto onder: De prachtige Herbertusbossen bij Heeze.
Reacties: Wandeling 1682. Schinveld.
Foto onder: Prachtige vijvers in Gangelt.
Volgende wandeling: Wandeling 1813. Bakel.
Foto onder: Deze route start bij een Natuurpoort en ik heb de sleutel!
Volgende Nieuwsbrief: 16/11/2024.
Download het handige wandelboekje.
SPONSORS
Bij het krieken van de dag arriveren we bij de Duits-Nederlandse grens. In het half duister aanvankelijk de parkeerplaats gemist waardoor we het eerste stukje van de route onbewust al even met de auto verkennen. Over het veerooster en verderop bij Hoeve Heringshof een plekje gevonden om te keren en alsnog de wagen te stallen op de daarvoor voorziene plek. Wij, zoals dat hoort bij een wandeling, te voet op pad en onmiddellijk bevinden we ons in het groen. Ook vrijwel meteen worden we vergezeld door Schotse Hooglanders die hier vrij rondzwerven. Laat maar meteen gezegd zijn dat we deze vriendelijke grazers ettelijke keren op ons wandelpad gaan ontmoeten. En dat mag je gerust letterlijk interpreteren. We zoeken een smal bospad op en banen ons een weg door een ruig en prachtig stukje natuur. Mistbanken sluieren over de open stukken en spelen een mooi lichtspel met het vroege zonlicht. Geruime tijd later laten we het bospaadje achter ons. Enkele stapstenen en een brug over de Rodebach verder staan we voor een grote vijver, fontein incluis, behorende bij Freizeitcentrum Gangelt. Vanaf nu volgt de route bredere en soms kaarsrechte bospaden, afgewisseld met een grind-of veldweg en enkele statige lanen langs maneges. De hoofdrol is vandaag echter weggelegd voor de Schotse Hooglanders. Na een vlonderpad staan ze pontificaal midden op het pad. Vriendelijk doch gedecideerd niet in beweging te komen, staan ze ons al kauwend aan te kijken. “Wij wonen hier, lopen jullie maar om ons heen”. Na een doortocht door de bewoonde wereld van Schinveld, wandelen we een flink stuk door open veld alvorens terug de Schinveldse bossen in te duiken. Hier herneemt de tocht zijn wat wildere karakter van in het begin met een smal bospaadje dat ons door een mooi stukje natuur leidt. We worden getrakteerd op enkele grote waterplassen die zijn ontstaan door kleiwinning. Even verlaten we het pad om een kijkje te nemen dicht bij de waterkant. Genietend van het uitzicht over dit heuse meer horen we geritsel achter ons. Jawel hoor! Daar zijn ze weer! Vanop het wandelpad staan enkele Hooglanders ons nieuwsgierig aan te kijken vooraleer op het dooie gemakje hun weg te vervolgen. Dat doen wij ook in tegenovergestelde richting. Na nog een tijdje door de bossen te slingeren, komen we terug bij de parkeerpaats. Leuke, gemakkelijke route door veel bos wat zeker in dit jaargetijde kleurrijke taferelen oplevert. Dank aan de wandelgids, dank ook aan de talrijke Schotse Hooglanders voor hun gastvrijheid en de wandeling een extra touch te geven.